Μιτσερό: Συγκλονισμό και αγανάκτηση εκφράζει η Επίτροπος Ισότητας των φύλων

Μιτσερό: Συγκλονισμό και αγανάκτηση εκφράζει η Επίτροπος Ισότητας των φύλων

Τι δήλωσε η Ιωσηφίνα Αντωνίου,

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, για τις δολοφονίες γυναικων που βρέθηκαν στο Μιτσερο.

Διαβάστε επίσης: Τράγκολας: Δύσκολες οι έρευνες σε Μιτσερό και Ξυλιάτου - Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια και χρόνος

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, εκφράζει την αγανάκτηση και τον συγκλονισμό της για τις μέχρι τώρα πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την δολοφονία γυναικών. Το τραγικό αυτό συμβάν φέρει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, φορείς, τμήματα αλλά και την κοινωνία των πολιτών προ των ευθυνών τους και καλεί τις αρμόδιες ερευνητικές Αρχές να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο τόσο για περαιτέρω διερεύνηση των συγκεκριμένων περιπτώσεων των δολοφονημένων γυναικών και την τύχη της μικρής Sierra, όσο και για την εξακρίβωση της τύχης των γυναικών που έχουν ήδη δηλωθεί ως ελλειπούσες.

Η κα Αντωνίου τονίζει ότι η κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Κυπριακή Δημοκρατία για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των Γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και τα Εθνικά Σχέδια Δράσης για την Ισότητα Ανδρών και Γυναικών, μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου και πολιτικών για την πρόληψη, καταπολέμηση, προστασία και ενδυνάμωση των θυμάτων όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και ιδιαίτερα των γυναικών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι οικονομικές μετανάστριες και οι οικιακές βοηθοί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας 

Η γυναικοκτονία αποτελεί την πιο ακραία μορφή βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών και πρόκειται για δολοφονία εξαιτίας του φύλου τους. Πρόκειται για τη δολοφονία γυναικών και κοριτσιών, που είναι διεθνώς γνωστή με τον όρο «Femicide», που διαπράττονται από ερωτικούς συντρόφους, τη δολοφονία μιας γυναίκας ως αποτέλεσμα της στενής βίας από τους συντρόφους τους, τα βασανιστήρια και τη μισογυνιστική δολοφονία γυναικών, τη δολοφονία γυναικών και κοριτσιών στο όνομα της λεγόμενης τιμής και άλλων φόνων που σχετίζονται με βλαβερές πρακτικές.

Περαιτέρω, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων καλεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ως φορείς προβολής με κομβικό ρόλο στην πρόληψη και εξάλειψη της έμφυλης βίας, να διαχειριστούν την προβολή του συγκεκριμένου θέματος με περισσή περίσκεψη και προσοχή ώστε να μην αναπαράγουν αρνητικά πρότυπα.

Πηγή: ΚΥΠΕ