Μιτσερό: Ξεκινούν σήμερα τα έργα στήριξης από ιδιωτική εταιρεία στο φρεάτιο

Μιτσερό: Ξεκινούν σήμερα τα έργα στήριξης από ιδιωτική εταιρεία στο φρεάτιο

Είχαν καταστεί επικίνδυνες οι έρευνες λόγω κίνδυνου κατάρρευσης του φρεατίου

Ξεκινούν σήμερα από ιδιωτική εταιρεία τα έργα στήριξης στο φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού, αφού χθες κρίθηκε απαραίτητη η προσωρινή αναστολή των ερευνών, λόγω κινδύνου κατάρρευσης του φρεατίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως σήμερα ξεκινούν έργα στήριξης στο φρεάτιο, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες, την Κυριακή 14 Απριλίου, καθώς και το πτώμα μιας δεύτερη γυναίκας, της οποία η νεκροτομή θα ολοκληρωθεί σήμερα, ενώ σημείωσε πως παραμένει άγνωστο αν τα έργα θα ολοκληρωθούν σήμερα ή αύριο.

Διαβάστε επίσης: Η προσοχή σήμερα στην 6χρονη - Όλες οι δυνάμεις στη Λίμνη Ξυλιάτου

Ωστόσο, ανέφερε ότι μόλις ολοκληρωθούν θα συνεχιστούν οι έρευνες για ανεύρεση και άλλων πτωμάτων.

Στο μεταξύ, ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η νεκροτομή επί της δεύτερης σορού, που ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο Μιτσερό.

Χθες Μεγάλη Δευτέρα διενεργήθηκε νεκροτομή από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, η οποία ωστόσο δεν έδωσε απαντήσεις για τα αίτια θανάτου και έτσι θα συνεχιστεί και σήμερα στη παρουσία ανθρωπολόγων, σε μια προσπάθεια να διαφανούν τα αίτια θανάτου της δεύτερης γυναίκας, η ταυτότητα της οποίας ακόμη δεν έχει εξακριβώθηκε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη σορός ανασύρθηκε το περασμένο Σάββατο από το φρεάτιο στο Μιτσερό και αφού ο 35χρονος συλληφθείς είχε παραδεχτεί και δεύτερο φόνο.

Εξάλλου, ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως οι εξετάσεις στη Λίμνη Ξυλιάτου προς εντοπισμό της 6χρονης Sierra θα συνεχιστούν και σήμερα μέχρι αργά.

Πηγή: ΚΥΠΕ