Αλλάζει πλάνο η Πυροσβεστική για Ξυλιάτου - Τι προβλέπει το Σχέδιο

Αλλάζει πλάνο η Πυροσβεστική για Ξυλιάτου - Τι προβλέπει το Σχέδιο

Οι έρευνες στο Ξυλιάτο θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα

Στη λίμνη του Ξυλιάτου παρά το Μεταλλείο Μεμί, επικεντρώνονται σήμερα οι έρευνες της Αστυνομίας σε μια προσπάθεια εντοπισμού της σορού της 6χρονης κόρης της Μαίρης Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο του Μεταλλείου του Μιτσερού.

Διαβάστε επίσης:  Μιτσερό: Ξεκινούν σήμερα τα έργα στήριξης από ιδιωτική εταιρεία στο φρεάτιο
 
Στις έρευνες, οι οποίες άρχισαν γύρω στις 12 το μεσημέρι, συμμετέχουν άνδρες της ΕΜΑΚ με τη χρήση ναυαγοσωστικής λέμβου και ρομποτικής κάμερας. Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας είπε ότι οι έρευνες στη λίμνη θα συνεχιστούν μέχρι αργά σήμερα το απόγευμα.

Αν και σήμερα δεν εντοπιστεί οτιδήποτε, οι έρευνες θα συνεχιστούν και αύριο με κάποιο άλλο τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις αυριανές έρευνες θα χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
Ο κ. Τράγκολας είπε επίσης ότι οι έρευνες στο φρεάτιο του Μεταλλείου του Μιτσερού, οι οποίες είχαν σταματήσει για λόγους ασφάλειας, θα επαναρχίσουν αύριο το πρωί. Εξήγησε ότι το πρόβλημα ασφάλειας που υπήρχε επιλύθηκε μετά τις 10 το πρωί με τη χρήση συρματόσχοινων, τα οποία υποστηρίζουν τα δύο αναβατόρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ