Επιμένει ο 35χρονος: «Εκεί θα βρείτε τη μικρή» - Νέα δεδομένα στις έρευνες

Επιμένει ο 35χρονος: «Εκεί θα βρείτε τη μικρή» - Νέα δεδομένα στις έρευνες

Το δύσκολο όπως αποδεικνύεται ερευνητικό έργο θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Τετάρτη στη λίμνη

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Η επιμονή του 35χρονου υπόπτου ότι έριξε την εξάχρονη κόρη της 38χρονης Mary Rose στη λίμνη του παλιού μεταλλείου στο Ξυλιάτο, δεν αφήνει περιθώρια σε Αστυνομία και Πυροσβεστική παρά να συνεχίζουν τις έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό τον εντοπισμό της μικρής. Ως εκ τούτου, το δύσκολο όπως αποδεικνύεται ερευνητικό έργο θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Τετάρτη στη λίμνη.

Διαβάστε επίσης: Παράταση στην αγωνία: Τι βγήκε από τη νεκροτομή του δεύτερου θύματος στο φρεάτιο του τρόμου

Ο βοηθός εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Στέλιος Στυλιανού μιλώντας στο «Newsbomb» ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που οι ισχυρισμοί του 35χρονου είναι ότι η εξάχρονη βρίσκεται στη λίμνη δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε. Η λίμνη καλύπτει μια πολύ μεγάλη έκταση γι’αυτο χρειάζεται οι έρευνες να συνεχιστούν εντατικά.

Πάνε με σκάφανδρο

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας μιλώντας στο «Newsbomb» είπε ότι από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη θα αλλάξει ο τρόπος των ερευνών. Όπως εξήγησε, «θα επιστρατευτεί σκάφανδρο. Η χρήση του θα γίνει από ειδικό δύτη ο οποίος έχει εξειδίκευση στο εξωτερικό.

σκα
Ως σκάφανδρο ορίζεται η στεγανού τύπου υποβρύχια στολή που βοηθά τον δύτη να μείνει στο υδάτινο περιβάλλον, για μακρό χρόνο, εξαρτώμενος από ομφάλιο λώρο, μέσω του οποίου γίνεται η παροχή αέρα και σε πολλές περιπτώσεις η επικοινωνία με την επιφάνεια.

Χρησιμοποιείται κυρίως στις επαγγελματικές καταδύσεις, αν και ελαφρύτερες παραλλαγές του εισάγονται κατά καιρούς στις καταδύσεις αναψυχής.

Διαβάστε εδω ολες τις ειδήσεις

Ιστορικά τα πρώτα στεγανά σκάφανδρα αναπτύχθηκαν κατά την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης στην Αγγλία, από την εταιρεία που ίδρυσε εκεί ο Αουγκούστους Σιέμπε. Το 1837 αναπτύχθηκε στην παραγωγή το πρώτο μεταλλικό κράνος, που συνδεόταν με στεγανή ελαστική στολή, με παροχή αέρα από αντλία στην επιφάνεια. Το σύνολο κράνος, στολή και μπότες με μολύβδινα ελάσματα έγινε το πρωτότυπο και στερεότυπο ταυτόχρονα της ένδυσης των δυτών, ιδίως των ασχολουμένων με την σπογγαλιεία.


Σημαντική θεωρείται, επίσης, για το ζήτημα της στεγανότητας η κατασκευή των Ρουκαϊρόλ και Ντενερούζ, που διαμορφώθηκε καταρχήν όχι για χρήση στη θάλασσα αλλά για τη διάσωση εργατών σε πλημμυρισμένα ορυχεία, με το σημαντικό πλεονέκτημα της αυτονομίας.


Πάνε ξανά στο Μιτσερό

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα επαναρχίσουν οι έρευνες και στο παλιό μεταλλείο του Μιτσερού αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εργασίες για να είναι εφικτή η συνέχιση των ερευνών με μηχανικά μέσα. Σημειώνεται ότι οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν ρομποτικές κάμερες και καταγράφουν στοιχεία.

Ψάχνουν τον κατάλογο των ελλείπουσων

Την ίδια ώρα η Αστυνομία αναμένοντας τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων που θα γίνουν για τις σορούς των δυο πτωμάτων που ανασύρθηκαν από το φρεάτιο του τρόμου στο Μιτσερό αναλύουν τα δεδομένα μέσα από τον κατάλογο των ελλειπόντων προσώπων.

Διαβαστε επίσης: Έξι τελικά οι ελλείπουσες από τις Φιλιππίνες (Φωτο)

 

Η «Newsbomb» έγραψε τη Μεγάλη Δευτέρα ότι στον κατάλογο βρίσκονται έξι ελλείπουσες από τις Φιλιππίνες. Τη Μεγάλη Τρίτη προέκυψε πάντως έντονη φημολογία για την MARICAR VALDEZ ARQUIOLA, 30 ετών, από τις Φιλιππίνες που χάθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.