Ολιγώρησε η αστυνομία με τον «Ορέστη»; Διέταξε διοικητική έρευνα ο Αρχηγός

Ολιγώρησε η αστυνομία με τον «Ορέστη»; Διέταξε διοικητική έρευνα ο Αρχηγός

Οι εξελίξεις με τις έρευνες

Σε δηλώσεις για την υπόθεση Μιτσερού προέβη πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, ο αρχηγός της Αστυνομίας διόρισε τριμελή επιτροπή για τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας, με στόχο να διαπιστωθεί κατά πόσο έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες, κατά πόσο διαπράχθηκαν ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα.

Διαβάστε επίσης: ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ - Έγκλημα και ανοησία Νο2

Όσον αφορά τις έρευνες για την υπόθεση, ανέφερε ότι ο 35χρονος ανακρίθηκε εκ νέου. Μέχρι στιγμής έγιναν 10 έρευνες σε διάφορους χώρους, 3 έρευνες σε οχήματα, ενώ λήφθηκαν 15 καταθέσεις. Συνεχίζονται οι έρευνες και σε άλλους χώρους και σε άλλες περιοχές.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξη δύο ακόμη πτωμάτων στο φρεάτιο, ο κ. Αγγελίδης είπε πως όταν υπάρξει κάτι θα ανακοινωθεί, προσθέτοντας ότι υπάρχουν λόγοι που θα πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τέλους.

Ο τρόπος δράσης του 35χρονου υπόπτου και το κίνητρό του αποτελούν αντικείμενο των εξετάσεων της Αστυνομίας που θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, ο οποίος ανακοίνωσε, επίσης τη σύσταση τριμελούς επιτροπής για διερεύνηση των χειρισμών που έγιναν από πλευράς της Αστυνομίας.  

Σε δηλώσεις του από το χώρο του φρεατίου στο Μιτσερό και κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις κατά της Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει ορίσει τριμελή επιτροπή, υπό το Βοηθό Αρχηγό Εκπαίδευσης κ. Δημητρίου, για να διενεργήσει διοικητική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ενέργειες που έπρεπε να γίνουν.

Ο κ. Αγγελίδης είπε, επίσης ότι η έρευνα θα εξετάσει επίσης το κατά πόσον έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα από οποιονδήποτε μέλος της Αστυνομίας, σε σχέση με τις δύο υποθέσεις των ελλειπόντων προσώπων που εντοπίστηκαν νεκρά στο φρεάτιο.

 

57210649 2133260723387869 5959857084202745856 n

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι ο ύποπτος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση, έχει ανακριθεί εκ νέου «και αναμένεται να ανακριθεί και άλλες φορές».

Ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για διακοπή των ερευνών και πως «υπάρχουν λόγοι που θα πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες στο φρεάτιο στο Μιτσερό και στη λίμνη του Ξυλιάτου ή σε οποιουσδήποτε άλλους χώρους μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις».

«Οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλους χώρους και σε άλλες περιοχές», είπε.