LIVE: Συνέχεια στο θρίλερ για φόνους - Αρχίζουν το πρωί οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη» στο Μιτσερό

LIVE: Συνέχεια στο θρίλερ για φόνους - Αρχίζουν το πρωί οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη» στο Μιτσερό

Έρευνες σε Μιτσερό, Ξυλιάτο και Ορούντα διενεργεί η Αστυνομία

Έντονη είναι η κινητικότητα των αρχών σήμερα στο Μιτσερό, στο Ξυλιάτο και στην Ορούντα ύστερα από την χθεσινή ομολογία του 35χρονου Ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος ανακρινόμενος φέρεται να παραδέχθηκε τον φόνο της Maricar Valtez Arquiola, 31 ετών από τις Φιλιππίνες, και άλλες δύο υποθέσεις φόνων με τρία θύματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του σε επτά.

Διαβάστε επίσης: Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό για τις γυναίκες «που δεν έψαξε κανένας»

Σε ό,τι αφορά τη μία υπόθεση, πρόκειται για Νεπαλέζα ή Ινδή, την οποία φέρεται να σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο, δεν προσδιόρισε ακριβώς πότε. Υπέδειξε δε στην αστυνομία το σημείο, όπου εγκατέλειψε τη σορό της, και συγκεκριμένα ένα λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, όπου και εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός.
 
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη νέα υπόθεση, ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι διέπραξε διπλό φόνο, σκοτώνοντας μία μητέρα από τη Ρουμανία και την ανήλικη κόρη της.

Οι έρευνες της αστυνομίας θα επικεντρωθούν στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού, απέναντι ακριβώς από το φρεάτιο, όπου ανευρέθηκαν τα πτώματα των άτυχων  Mary Rose και Arian Palanas, για τον εντοπισμό τριών πτωμάτων, τα οποία ο δράστης ομολόγησε ότι έθαψε εκεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Πρόκειται για τα πτώματα της Maricar και της μάνας και κόρης από τη Ρουμανία.

Επίσης, η Αστυνομία θα συνεχίσει τις έρευνες στη λίμνη Μεμί, για εντοπισμό της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι έρευνες στο πεδίο βολής της Ορούντας, όπου χθες εντοπίστηκε πτώμα σε λάκκο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο θα πραγματοποιηθούν για εντοπισμό τυχόν τεκμηρίων σε σχέση με τη χθεσινή ανάσυρση πτώματος.  

Σημειώνεται ότι από τις επτά δολοφονίες, τις οποίες ομολόγησε ότι διέπραξε ο 35χρονος, έχουν εντοπιστεί τρεις σοροί, ενώ η μόνη σορός που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι αυτή της Mary Rose.

O 35χρονος θα βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου αύριο Σάββατο,  για ανανέωση όλων των διαταγμάτων κράτησής του.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τις εξελίξεις

*Ευθύνες στη Βουλή ρίχνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης - Δεν επέτρεψαν την άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων για εξαφανίσεις.

*Επανασυνελήφθη ο 35χρονος για τρεις νέες υποθέσεις φόνων και απαγωγής.

*Δόθηκε το «πράσινο φως» και αρχίζουν αύριο πρωί Μεγάλου Σαββάτου οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη» στο Μιτσερό.

 *Σε λίγο θα προβεί σε δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης - Αργότερα η Αστυνομία θα εκδώσει ανακοίνωση.

 * Βγήκε ο δύτης από τη λίμνη Ξυλιάτου.

* Έχει καταδυθεί ο πρώτος δύτης στο βυθό της λίμνης  Μεμί, με τη βοήθεια συστήματος παροχής αέρα εξωτερικά και με σκάφανδρο, με απώτερο σκοπό να ελέγξει βήμα με βήμα κάποια  κρίσιμα σημεία, όπου η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη ή η μορφολογία του βυθού παρουσίαζε ιδιαιτερότητες. Στόχος είναι να εντοπιστεί το 6χρονο παιδί.

* Ο 35χρονος οδηγείται αύριο εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου για τις δολοφονίες.

* Μ. Τράγκολας: Ετοιμάζεται σχέδιο για τη Κόκκινη Λίμνη

* Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε ότι έχει ήδη ληφθεί δείγμα νερού από την Κόκκινη Λίμνη, το οποίο θα σταλεί για εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της επικινδυνότητας του νερού.
Σε σχέση με τις έρευνες στο πεδίο βολής στην Ορούντα, όπου χθες βρέθηκε το πτώμα μιας ακόμα γυναίκας, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι έρευνες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό για τη συλλογή τεκμηρίων.

*  Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη θα γίνουν με ρομποτική κάμερα.

* Ο 35χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι έπνιξε μάνα και κόρη από την Ρουμανία και αφού τις έβαλε μέσα σε βαλίτσες τις πέταξε στην κόκκινη λίμνη.

* Εντός της ημέρας ξεκινούν οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη

* Στην Κόκκινη Λίμνη  έχει φθάσει και ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας.

* Ο 35χρονος «Ορέστης» οδηγείται για νέα υπόδειξη σκηνών στο σημείο όπου υπέδειξε ότι βρίσκεται η σορός της 6χρονης Siera.

* Πρόεδρος Αναστασιάδης για φόνους γυναικών : «Είμαι συγκλονισμένος»

* Στη σκηνή έφτασε η ανακριτική όμάδα και  ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας , Νεόφυτος Σιάηλος για αυτοψία στη σκηνή, όπως επίσης και ασθενοφόρο. 

*Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου και ο Σύνδεσμος Ανωτέρων Αξιωματικών Κύπρου εκφράζουν τον συγκλονισμό και τον αποτροπιασμό τους σε σχέση με όσα αποκαλύπτονται για τις δολοφονίες γυναικών και παιδιών.