Συγκλονισμό εκφράζουν οι Ενωμένοι Δημοκράτες για τις δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών

Συγκλονισμό εκφράζουν οι Ενωμένοι Δημοκράτες για τις δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών

Τι δηλώνουν

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες δηλώνουν τον συγκλονισμό τους αναφορικά με την αποκάλυψη επτά κατά συρροή δολοφονιών γυναικών στον τόπο μας, ιδιαίτερα που οι δολοφονηθείσες γυναίκες ήταν αλλοδαπές.

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι το  δικαίωμα της ζωής αποτελεί το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και αν αυτό παραβιάζεται κατά συρροή σε μια Δημοκρατία, γίνεται προφανές ότι οι θεσμοί αυτής της Δημοκρατίας πάσχουν, ιδιαίτερα αν αυτή η Δημοκρατία θέλει να θεωρείται Ευρωπαϊκή.

Διαβάστε επίσης: Δυσκολία στην ανάσυρση των βαλιτσών - Ποια είναι η αιτία καθυστέρησης

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις και να προβεί σε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και πράξεις ούτως ώστε να διαλευκανθούν πλήρως όλα τα εγκλήματα που έχουν αποκαλυφθεί. Παράλληλα καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λάβει όλες τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις και να προβεί σε όλες τις πολιτικές πράξεις που είναι αναγκαίες για την προστασία του κύρους του Κυπριακού Κράτους, για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και την πλήρη προστασία των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ