Κόκκινη Λίμνη: Η σορός ανήκει σε ενήλικη γυναίκα

Κόκκινη Λίμνη: Η σορός ανήκει σε ενήλικη γυναίκα

Τι δήλωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος.

Σε ενήλικη γυναίκα ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα η οποία ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, δήλωσε ο  Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος.

Ο κ. Σιάηλος είπε ότι η δεύτερη βαλίτσα δεν θα ανασυρθεί σήμερα, αλλά το πιθανότερο αύριο, και πως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί και τρίτη βαλίτσα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σιάηλος είπε ότι «μετά από μεγάλη και επίπονη προσπάθεια και πολλές δυσκολίες έχει ανασυρθεί από τη λίμνη μια ταξιδιωτική βαλίτσα η οποία μέσα είχε πτώμα γυναίκας και επίσης ένα τσιμεντοπλόκ».

 Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Η σορός, η οποία εξετάστηκε από ιατροδικαστή, βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση, ανέφερε.  

Είπε ότι θα γίνουν περαιτέρω επιστημονικές και άλλες εξετάσεις για να εξακριβωθεί η ταυτότητα της γυναίκας.

Ερωτηθείς αν οι έρευνες θα συνεχιστούν σήμερα ή αύριο, είπε ότι «σήμερα οι έρευνες θα συνεχιστούν περαιτέρω για σκοπούς διερεύνησης. Δεν θα γίνει άλλη προσπάθεια ανάσυρσης».

Ερωτηθείς αν η δεύτερη βαλίτσα θα ανασυρθεί σήμερα, απάντησε: «Όχι. Δεν θα ανασυρθεί σήμερα, θα διερευνηθεί η τοποθεσία, θα γίνει έλεγχος του μέρους και ανάλογα με το τί θα αποφασίσει ο ειδικός θα ακολουθήσει, το πιθανότερο αύριο, η ανάσυρση της».

Ερωτηθείς αν έχει εντοπιστεί και η τρίτη βαλίτσα, είπε ότι «μέχρι στιγμής όχι δεν έχει εντοπιστεί και η τρίτη βαλίτσα.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις κατά πόσο η σορός στην ταξιδιωτική βαλίτσα ανήκει σε παιδί, είπε ότι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η σορός ανήκει σε «μεγάλη γυναίκα. Άρα συμπεραίνουμε ότι δεν θα είναι το μωρό».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις ο αριθμός των θυμάτων να είναι μεγαλύτερος, είπε ότι «αυτό δεν μπορώ να το πω. Ο ύποπτος να ξέρετε ότι ανακρίνεται καθημερινά».

Πηγή: ΚΥΠΕ