Υπόθεση «Ορέστης» Όλα όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο και η μαρτυρία «φωτιά»

Υπόθεση «Ορέστης» Όλα όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο και η μαρτυρία «φωτιά»

Όλη η κατάθεση

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Αστυνομίας για περαιτέρω κράτηση του του φερόμενου ως κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και παιδιών για άλλες οκτώ ημέρες. Εναντίον του υπόπτου διερευνάται και καταγγελία βιασμού αλλοδαπής γυναίκας η οποία έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης: Μαρτυρία: O «Ορέστης» βίασε 19χρονη και βιντεογραφούσε όσα έκανε

Κατά την εξέταση του αιτήματος της Αστυνομίας, στην παρουσία του 35χρονου, αναφέρθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης ότι εναντίον του υπόπτου εκδόθηκε χθες δικαστικό ένταλμα για καταγγελία βιασμού αλλοδαπής γυναίκας και συνελήφθη την ίδια μέρα και ώρα 12.50. Ανακρινόμενος προφορικά ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς.

Συγκεκριμένα, την 30/4/2019 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας από γυναίκα ότι κατά το έτος 2017 στην επαρχία Λευκωσίας, ο ύποπτος ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέληση της. Σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα ανέφερε ότι τον ύποπτο τον γνώρισε τέλη του 2016 μέσω του διαδικτύου με σκοπό να την φωτογραφήσει ως μοντέλο, πράγμα το οποίο έγινε.

Αρχές του 2017 ο ύποπτος την παρέλαβε από την οικία της στη Λευκωσία με το αυτοκίνητο του, με σκοπό να της παραδώσει το φωτογραφικό υλικό που την αφορούσε και την μετέφερε σε τοποθεσία της Λευκωσίας όπου μέσα στο αυτοκίνητο του ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέληση της. Η παραπονούμενη προσπάθησε να αντισταθεί φωνάζοντας ταυτόχρονα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ο ύποπτος με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου βιντεογραφούσε την όλη πράξη. Η παραπονούμενη εκμυστηρεύτηκε μετά από πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος το γεγονός σε φιλικό της πρόσωπο καθώς και στην πρώην σύζυγο του υπόπτου. Παράδωσε επίσης υλικό συνομιλίας μεταξύ της ιδίας και του υπόπτου, καθώς και συνομιλία του φιλικού της προσώπου που το εκμυστηρεύτηκε με τον ύποπτο η οποία έγινε μετά τη διάπραξη του αδικήματος.


Δεν γνώριζε η παραπονούμενη
Σε συμπληρωματική κατάθεση που λήφθηκε από την παραπονούμενη στις 3/5/2019 διαπιστώθηκε ότι κατά το έτος 2018 συνομιλούσε μέσω του Fcebook με το προφίλ του Ορέστη χωρίς να γνωρίζει ότι πίσω από αυτό κρυβόταν ο ύποπτος, ενώ δεν συναντήθηκε μαζί του και οι συνομιλίες τους ήταν περί φωτογραφήσεων.

Διαβάστε επίσης: Live:To sonar έδειξε σημεία - Που οδηγούν οι έρευνες

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε αλλοδαπές γυναίκες και δύο παιδιά.

Η ομολογία

Πρόκειται για τη Marry Rose(Φιλιππίνες) και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas (Φιλιππίνες), την Maricar Valdez(Φιλιππίνες), την Livia Florentina (Ρουμανία) και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και Khadha Anu(Νεπάλ). Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Untitled 8 6 800x500 c

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τέσσερις σοροί και έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί μόνο δύο και συγκεκριμένα της Marry Rose και της Arian Palanas, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τριών θυμάτων στη Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.


Εναντίον του υπόπτου διερευνώνται συνολικά έξι υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, την απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, του βιασμού, την άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, την απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου, την παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και της παράβασης του νόμου για την προστασία του ατόμου και την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Βροχή «πληροφοριών»

Ο ανακριτής της υπόθεσης είπε ότι οι εξετάσεις της Αστυνομίας σε σχέση με τα 7 θύματα βρίσκονται σε εξέλιξη. Είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 350 καταθέσεις ενώ αναμένεται να ληφθούν ακόμη περί τις 150 καταθέσεις, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «βροχή πληροφορίων» που έρχονται στην Αστυνομία από όλη την Κύπρο σε σχέση με τη δράση του υπόπτου.

Είπε επίσης ότι για το 8ο θύμα του υπόπτου που αφορά γυναίκα η οποία κατήγγειλε ότι υπέστη βιασμό από τον ίδιο, οι εξετάσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 4 καταθέσεις και αναμένονται να ληφθούν ακόμη 15 καταθέσεις περίπου. Είπε ότι διενεργήθηκαν εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι το φιλικό πρόσωπο της παραπονούμενης που το εκμυστηρεύτηκε δεν βρίσκεται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας γι΄αυτό και γίνονται εξετάσεις μέσω της Ιντερπόλ για εντοπισμό του και εξασφάλιση μαρτυρίας.

Σε ερώτηση της Δικαστού αν έχει ένσταση στην περαιτέρω κράτηση του κι αν θέλει να ρωτήσει οτιδήποτε, ο ύποπτος, ο οποίος εμφανίστηκε και σήμερα χωρίς δικηγόρο, απάντησε αρνητικά. «Δεν έχω ένσταση εντιμοτάτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία διεξήχθη και σήμερα σε μια κατάμεστη αίθουσα και κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας.