Σε λειτουργία η ιστοσελίδα για τις ευρωεκλογές και τήρηση νομοθεσίας για διαφημίσεις

Σε λειτουργία η ιστοσελίδα για τις ευρωεκλογές και τήρηση νομοθεσίας για διαφημίσεις

Όλες οι λεπτομέρειες

Σε λειτουργία βρίσκεται ενημερωτική ιστοσελίδα για θέματα που αφορούν τις επικείμενες ευρωεκλογές, κάτω από τη διεύθυνση euroelections2019.gov.cy. που περιέχει πληροφορίες στην ελληνική, τουρκική και αγγλική γλώσσα.

Διαβάστε επίσης: Ευρωεκλογές 2019: Οι 72 υποψήφιοι - Κατάλογοι (Φωτος)

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών, η πρόσβαση στην πιο πάνω ιστοσελίδα είναι δυνατή και μέσω των ιστοσελίδων του Υπουργείου Εσωτερικών (www.moi.gov.cy), του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (www.pio.gov.cy) καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Δημοκρατίας (www.cyprus.gov.cy).

Αναφέρεται επίσης ότι τις επόμενες μέρες, μέσω των πιο πάνω ιστοσελίδων, θα μπορεί κάποιος να πληροφορηθεί το εκλογικό κέντρο στο οποίο έχει κατανεμηθεί και, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, να ενημερωθεί αναλυτικά για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Διαφημίσεις

Εξάλλου σε ανακοίνωση του, ο Γενικός Έφορος Εκλογών, αναφέρει σε σχέση με τις διαφημίσεις ότι σύμφωνα με την νομοθεσία, «οι φορείς που προσφέρουν διαφημιστικές υπηρεσίες αποστέλλουν στο Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας συγκεντρωτικές καταστάσεις για τις υπηρεσίες που προσέφεραν σε κάθε υποψήφιο ή για λογαριασμό του, εντός ενός (1) μηνός από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών:

Νοείται ότι, φορέας ο οποίος παραλείπει να ενεργήσει σύμφωνα με τα πιο πάνω είναι ένοχος παρανόμου ενέργειας".
Ως εκ τούτου, αναφέρεται, καλούνται όλοι οι φορείς που έχουν προσφέρει ή στη συνέχεια θα προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες σε υποψηφίους ή και στα κόμματα να ενεργήσουν σύμφωνα με την νομοθεσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ