Εξαίρεση Βοηθού Αρχηγού από διοικητική έρευνα για «Ορέστη»

Εξαίρεση Βοηθού Αρχηγού από διοικητική έρευνα για «Ορέστη»

Η Αρχή Παραπόνων ζήτησε τους φακέλους των δυο ερευνών που διέταξε ο παυθέντας Αρχηγός

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Την άμεση διακοπή των δυο  Διοικητικών  ερευνών  που διέταξε ο παυθέντας Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου  και σχετίζονται με την υπόθεση των θυμάτων από τον «Ορέστη» ζήτησε η Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας.
 
Όπως πληροφορείται το Newsbomb ως ερευνών αξιωματικός στη μια έρευνα  ορίστηκε ο Βοηθός Αρχηγός Εκπαίδευσης Δημήτρης Δημητρίου ο οποίος την κρίσιμη περίοδο που σημειώθηκαν κάποιες εκ των δολοφονιών που ομολόγησε ο 35χρονος,  ήταν Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας.
 
 
Το γεγονός αυτό θεωρείται από την Αρχή ότι  ο εν λόγω υψηλόβαθμος αξιωματικός είχε έμμεση επαφή με τις υποθέσεις. Ως εκ τούτου ζητήθηκαν από την Αρχή να παραδοθούν άμεσα οι φάκελοι των υποθέσεων τόσο της έρευνας που διεξήγαγε ο κ. Δημητρίου όσο και της δεύτερης που ανέλαβε ο Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης Ανδρέας Κουσιουμής.
 
 
Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, ο κ. Δημητρίου επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αρχής Ανδρέα Πασχαλίδη και συμφωνήθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης. Ωστόσο, ο κ. Δημητρίου δεν τίθεται υπό έρευνα, όμως ενδέχεται να κληθεί να καταθέσει στην Αρχή.

Εξάλλου, η επιστολή του απελθόντα Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου προς την Αρχή την προηγούμενη Πέμπτη αφορούσε να διαπιστωθούν τα εξής:

1 .Ενδεχόμενα λάθη ή και παραλείψεις που σχετίζονται με τον χειρισμό και τη διερεύνηση των καταγγελιών από την Αστυνομία και την κατανομή ευθυνών εκεί όπου διαπιστωθεί.
2. Να ληφθούν διορθωτικά μέτρα που αφορούν σε νομοθετικές διατάξεις ή ακολουθούμενες διαδικασίες και πρωτόκολλα.

Στόχος με βάση την επιστολή του Υπουργού, είναι να γίνουν αλλαγές που θα αποτρέψουν τα ίδια λάθη και παραλείψεις στο μέλλον.