Υπόθεση Ορέστη: Ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή στις Λίμνες… του θανάτου - Ποια τα νέα μέσα στη μάχη

Υπόθεση Ορέστη: Ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή στις Λίμνες… του θανάτου - Ποια τα νέα μέσα στη μάχη

Χάραξε γραμμή η σύσκεψη της Παρασκευής

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Μπαίνουν και οι Βρετανοί της Scotland Υard στη μάχη εντοπισμού των θυμάτων του «Ορέστη» στην «Κόκκινη» Λίμνη και Λίμνη Μεμί Ήδη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τους Βρετανους με τους οποίους ανταλλάσσουν πληροφορίες για το χειρισμό των επόμενων βημάτων στις δυο Λίμνες του… θανάτου.

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην Πυροσβεστική - Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη

Οι άκαρπες ενέργειες των τελευταίων πέντε 24ωρων για τον εντοπισμό στην «Κόκκινη» Λίμνη της Maricar Valdez από τις Φιλιππίνες έθεσε σε νέα βάση το πεδίο των ερευνών. Η σύσκεψη της Παρασκευής υπό τον Υπαρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμες για τα επόμενα βήματα με την ενεργότερη συνδρομή και των Βρετανών.

CNA T2b406e9f8a5641b0b7eaa3511961c250

Τι θα γίνει

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας εξήγησε ότι «το Σάββατο θα συνεχίσουμε κανονικά σπιθαμή προς σπιθαμή την έρευνα με τους δύτες στην «Κόκκινη Λίμνη». To sonar θα μας δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για το που θα κινηθούμε και τη σηματοδότηση σημείων».

Δύσκολο περιβάλλον

Ο κ. Τράγκολας παρατήρησε ωστόσο ότι το περιβάλλον στην «Κόκκινη Λίμνη» είναι πολύ δύσκολο πλέον αφού υπάρχουν σημεία που είναι απροσπέλαστα. Για το λόγο αυτό το ηχοεντοπιστικό σύστημα ραντάρ που χρησιμοποιούν οι Βρετανοί μπορεί να δώσει λύση.

CNA Tb733ee15db664b028fbef1806ba53314

Ωστόσο, ο κ. Τραγκολας αφανής ήρωας των ερευνών δεν δίστασε να αναφέρει ότι «είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε την τρίτη βαλίτσα που ψάχνουμε». Σημειώνεται ότι το Σάββατο θα γίνουν έρευνες και στη Λίμνη Μεμί για εντοπισμό της μικρής Σιέρα.