Πρώτος σταθμός το Αρχηγείο στην έρευνα για «Ορέστη»

 Πρώτος σταθμός το Αρχηγείο στην έρευνα για «Ορέστη»

Οι ποινικοί ανακριτές σήκωσαν μανίκια

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Από το Αρχηγείο Αστυνομίας άρχισαν οι έρευνες της τριμελούς ομάδας των ποινικών ανακριτών της Αρχής Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας που ορίστηκαν την περασμένη Πέμπτη μετά από επιστολή του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου. Η επιστολή αφορούσε λάθη και παραλείψεις της Αστυνομίας στην υπόθεση μαζικών δολοφονιών γυναικών.

Διαβάστε επίσης: Πρ.Αρχής κατά Αστυνομίας:«Κάποιοι δεν θέλουν το καλό της Αστυνομίας -Έτσι θα ερευνήσουμε τον Ορέστη»

Το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου 2019 έγινε σύσκεψη στα γραφεία της Αρχής μεταξύ των τριών ανακριτών (Άθου Κανναουρίδη - προέδρου) και των μελών Λεωνίδα Χατζηπέτρου και Χριστίνας Σκουλιά) με τον πρόεδρο της ΑΔΠΑ Ανδρέα Πασχαλίδη. Στη σύσκεψη αναλύθηκε το γενικό πλάνο που θα εφαρμόσουν οι ανακριτές και ακολούθως έπιασαν δουλειά.

Πρώτος σταθμός των ανακριτών, είναι το Αρχηγείο Αστυνομίας όπου παρέλαβαν φακέλους και τεκμήρια. Σημειώνεται ότι τερματίστηκαν οι δυο διοικητικές έρευνες που διέταξε ενδουπηρεσιακά ο παυθέντας Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. Όπως έγραψε το Νewsbomb, ερευνών αξιωματικός στη μια εκ των δυο ερευνών ήταν ο Βοηθός Αρχηγός Εκπαίδευσης Δημήτρης Δημητρίου ο οποίος την κρίσιμη περίοδο ήταν Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας.

Διαβάστε επίσης: Υπάρχει περίπτωση να μείνει ελεύθερος ο «Ορέστης»; Αυτά ισχύουν

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης η έρευνα έχει χρονικό ορίζοντα τριών μηνών και δεν αποκλείεται η τριμελής ομάδα να ενισχυθεί στην πορεία.