Τι θα γίνει με τις σορούς των θυμάτων του «Ορέστη»

Τι θα γίνει με τις σορούς των θυμάτων του «Ορέστη»

Πρόταση στο Υπουργικό - Τι θα συζητηθεί

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να ασχοληθεί με τις μαζικές δολοφονίες γυναικών μετά την ομολογία του 35χρονου «Ορέστη». Στη σημερινή συνεδρία ο παραιτηθείς Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου καταθέτει στο Υπουργικό προς έγκριση, πρόταση για τη μεταφορά στις χώρες καταγωγής τους,  των σορών των θυμάτων του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Στο Υπουργικό θα τεθεί προς έγκριση η μεταφορά των σορών των θυμάτων με έξοδα της Δημοκρατίας (δημοσία δαπάνη). Σημειώνεται ότι για να περάσει η πρόταση αρκεί μια απόφαση του Υπουργικού, αφού δεν προκύπτει νομοθετική διάταξη.

Ο «Ορέστης» ομολόγησε τη δολοφονία πέντε γυναικών και δυο ανήλικων κοριτσιών. Κατά τις εντατικές έρευνες που πραγματοποιούνται εδώ και ένα μήνα στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό,στην «Κόκκινη Λίμνη» και στη λίμνη Μεμί εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των Φιλιππινέζων Μαίρη Ρόουζ και Aριάν Παλάνος (σ.σ. Ανασύρθηκαν από το φρεάτιο). Επίσης, εντοπίστηκε, αλλά δεν ταυτοποιήθηκε το πτώμα της Ασμίτα από το Νεπάλ που βρέθηκε στο Πεδίο Βολής Ορούντας.

b 111

Στην «Κόκκινη Λίμνη» βρέθηκε σε δυο βαλίτσες οι σοροί της 38χρονης Λίβια Μπουνέα από την Ρουμανία και της οκτάχρονης κόρης της Έλενα - Ναταλία οι οποίες δεν ταυτοποιήθηκαν. Στη βάση ομολογίας του «Ορέστη», στην «Κόκκινη Λίμνη» βρίσκεται η σορός της Φιλιππινέζας Μαρικάρ Βαλντέζ, ενώ στη λίμνη Μεμί στο μεταλλείο Ξυλιάτου πέταξε την εξάχρονη Σιέρα κόρη της Μαίρη Ρόουζ.