Αυτό θα είναι το κατηγορητήριο του «Ορέστη» - Πληροφορίες

Αυτό θα είναι το κατηγορητήριο του «Ορέστη» - Πληροφορίες

Πότε αρχίζει η δικαστική διαδικασία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Για τους επτά φόνους - πέντε γυναικών και δυο κοριτσιών θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου ο «Ορέστης». Όπως πληροφορείται η Newsbomb ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροήν δολοφόνος θα σταθεί στο εδώλιο τόσο για τους φόνους, αλλά και για το βιασμό της 19χρονης το 2017.
 
 
Αύριο Τρίτη 21 Μαϊου 2019 ο «Ορέστης» θα οδηγηθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας με σκοπό την προφυλάκισή του για αριθμό ημερών. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο «Ορέστης» δεν θα προφυλακιστεί για οκτώ ημέρες αλλά για μικρότερο διάστημα αφού οι βασικές έρευνες μετά από 36 ημέρες φαίνεται να ολοκληρώνονται.
 
Με την εκπνοή του νέου διατάγματος, ο 35χρονος θα οδηγηθεί στο Δικαστήριο για να κατηγορηθεί αφού η υπόθεση θα καταχωριστεί και θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη.
 
orestis new 2904 1 768x430
 
«Έχουμε στοιχεία»
 
Ερωτηθείς ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος για το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν όλα τα πτώματα του «Ορέστη», ανέφερε ότι «έχουμε εκείνα τα στοιχεία που μπορούμε να στείλουμε την υπόθεση στο Δικαστήριο».
 
Σημειώνεται ότι ο «Ορέστης» ομολόγησε τις επτά δολοφονίες ενώ για το βιασμό υπάρχει μαρτυρία  ότι βιντεοσκοπούσε το «μαρτύριο» της 19χρονης.
 
 
Η Αστυνομία αναμένει σε μια άλλη εξέλιξη τα τελικά αποτελέσματα της νεκροτομής που έγινε στις σορούς των Livia Βunea και της οκτάχρονης κόρης της από την Ρουμανία, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν σε βαλίτσες στην «Κόκκινη» Λίμνη στο Μιτσερό.