Κύπρος - θάνατος βρέφους: Ακούει την ποινή του ο 29χρονος πατέρας

Κύπρος - θάνατος βρέφους: Ακούει την ποινή του ο 29χρονος πατέρας

Καθοριστικά τα ιατροδικαστικά δεδομένα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τίτλοι τέλους για την οικογενειακή τραγωδία της 17ης Φεβρουαρίου 2018 στην Τίμη της Πάφου όπου 29χρονος πατέρας μόνιμος κάτοικος Κύπρου επέφερε με βάση το κατηγορητήριο το θάνατο του τριών μηνών παιδιού του. Σήμερα Τρίτη 21 Μαϊου 2019 στις 09:30 το πρωί το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που θα συνέλθει στην Πάφο θα ανακοινώσει την ποινή του.
 
Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η μητέρα του βρέφους αλλά ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την αναστολή ποινικής δίωξής της.
 
 
Αυτό οδήγησε στη σύλληψή τους 
 
Η σύλληψή τους έγινε κατορθωτή στη βάση της ιατροδικαστικής εξέτασης των ιατροδικαστών Ανδρέα Μαρνερίδη και Αγγελικής Παπέττα. Οι δυο ιατροδικαστές αποφάνθηκαν ότι ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που δεν προκαλείται από πτώση 70 εκ. - δηλαδή από καναπέ. 
 
Οι δυο καταθέσεις
 
Στην πρώτη κατάθεση ο 29χρονος ισχυρίστηκε ότι το τρίμηνο βρέφος έπεσε από καναπέ ύψους 70 εκ. Ακολούθως, σε δεύτερη κατάθεση ανέφερε ότι το βρέφος έπεσε από την αγκαλιά του. Όπως είπε, άλλαξε την κατάθεσή του φοβούμενος ότι θα του έπαιρναν την επιμέλεια του παιδιού.
 
Τι ανέφερε η συνήγορος
 
Η συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου Βαλεντίνα Χαραλάμπους ανέφερε  ότι η πτώση του βρέφους δεν έγινε ηθελημένα, ενώ αναφέρθηκε στη μεταμέλεια του 29χρονου, στο γεγονός ότι βρίσκεται 12 χρόνια στην Κύπρο, στο έντιμο παρελθόν του και στο γεγονός ότι ενήργησε χωρίς προσχεδιασμό.