Έρευνα για «Ορέστη»: Ξεμπέρδεψαν με Αστυνομία οι ανακριτές - Πότε οι πρώτες ανακοινώσεις

Έρευνα για «Ορέστη»: Ξεμπέρδεψαν με Αστυνομία οι ανακριτές - Πότε οι πρώτες ανακοινώσεις

Έκλεισε η πρώτη εβδομάδα ερευνών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Στα χέρια των ποινικών ανακριτών της Αρχής Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας βρίσκονται οι φάκελοι από το Αρχηγείο Αστυνομίας που απαιτούνται για την έρευνα που αφορά τον «Ορέστη». 

Διαβάστε επίσης: Αυτό θα είναι το κατηγορητήριο του «Ορέστη» - Πληροφορίες

Οι τρεις ποινικοί ανακριτές Λεωνίδας Χατζηπέτρου, Χριστίνα Σκουλιά μαζί με τον πρόεδρο Άθω Κανναουρίδη εδώ και μια εβδομάδα άρχισαν την έρευνά τους με πρώτο σταθμό το Αρχηγείο Αστυνομίας όπου ολοκλήρωσαν σε εύλογο χρονικό διάστημα τις καταθέσεις τους. Σημειώνεται ότι με την έναρξη της εργασίας των ποινικών ανακριτών διακόπηκαν οι δυο Διοικητικές έρευνες της Αστυνομίας που διατάχθηκαν από τον παυθέντα Αρχηγό Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Σημειώνεται ότι την ευθυνη της μιας εκ των δυο ερευνών είχε ο Βοηθός Αρχηγός Εκπαίδευσης Δημήτρης Δημητρίου. 

Ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης μιλώντας στο «Νewsbomb» ανέφερε ότι οι έρευνες προχωρούν και εντός ενός μηνός θα υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις. Η ολοκλήρωση των ερευνών υπολογίζεται εντός τριών μηνών. 

Η έρευνα ζητήθηκε από τον παραιτηθέντα Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου μετά τους επτά φόνων του καθ’ομολογία κατά συρροήν δολοφόνου πέντε γυναικών και δυο ανήλικων κοριτσιών. Ο Υπουργός ζήτησε από την Επιτροπή σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσει την έρευνά της. Παράλληλα, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες, αλλά και να διαπιστωθούν λάθη ή παραλείψεις από τους αστυνομικούς που διενήργησαν τις έρευνες.