Α.Αγγελίδης: Παρατηρείται κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους

Α.Αγγελίδης: Παρατηρείται κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους

«Γίνονται όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες όσον αφορά τη διερεύνηση αυτού του συμβάντος»

Παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικα πρόσωπα, δηλαδή 15 ετών και πιο κάτω και γι΄αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή πρώτα από όλα από το θεσμό της οικογένειας, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Σε δηλώσεις του σήμερα στο Αρχηγείο σχετικά με την υπόθεση στη Λεμεσό όπου ανήλικη 13 χρόνων, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, είπε ότι το θέμα είναι αρκετά ευαίσθητο και χρειάζεται αρκετή προσοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Εντατική ο Δημήτρης Χριστόφιας

Επιβεβαίωσε ότι υπάρχει καταγγελία που διερευνάται από πλευράς του ΤΑΕ Λεμεσού και «λαμβάνονται καταθέσεις ενώ υπάρχουν πληροφορίες για το πού πήρε τα οινοπνευματώδη η ανήλικη.  Θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Είπε ότι η Αστυνομία είναι σε επικοινωνία με τους θεράποντες γιατρούς ενώ η κατάσταση της υγείας της μικρής έχει ήδη βελτιωθεί και αυτό είναι ευχάριστο.

«Γίνονται όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες όσον αφορά τη διερεύνηση αυτού του συμβάντος», είπε.

Σημείωσε ότι μιλούμε για ευαίσθητα δεδομένα γιατί πρόκειται για ανήλικους και είναι γνωστό ότι παρατηρείται η κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικα πρόσωπα, δηλαδή 15 και πιο κάτω και γι΄αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή πρώτα από όλα από το θεσμό της οικογένειας. Η άλλη πτυχή, όσον αφορά το ρόλο της Αστυνομίας, είπε, τα τελευταία τρία χρόνια, 2017-2019 είχαν εντοπιστεί 52 περιπτώσεις πώλησης, διάθεσης ή χορήγησης ποτών σε πρόσωπα κάτω από 17 ετών όπως προβλέπεται στη νομοθεσία.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ανέφερε ότι σε συγκεκριμένη περίπτωση στη Λεμεσό, είχαν εντοπιστεί 55 πρόσωπα σε συγκεκριμένο υποστατικό στην επαρχία Λεμεσού να καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά.

Η είσοδος ανηλίκων σε υποστατικά τα τελευταία τρία χρόνια ήταν 110 περιπτώσεις ενώ από πλευράς ελέγχων υποστατικών γενικότερα από το 2017 Απριλίου 2019 11,484 έλεγχοι υποστατικών για διάφορα αδικήματα και ελέγχους.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι έλεγχοι γίνονται από πληροφορίες που υπάρχουν και υπήρξαν αποτελέσματα. Κάλεσε οπουδήποτε πολίτη ο οποίος έχει πληροφορίες για συγκεκριμένα υποστατικά ότι πωλούν οινοπνευματώδη ποτά σε ανήλικους (κάτω των 17) να δώσει τις πληροφορίες αυτές στην αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ