Κύπρος: Είσαι φυγόστρατος; Θα σου παίρνουν μέχρι και την άδεια οδήγησης

Κύπρος: Είσαι φυγόστρατος; Θα σου παίρνουν μέχρι και την άδεια οδήγησης

Σκληρά μέτρα από το ΥΠΑΜ - Εξελίξεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Μέτρα που θα αποτρέψουν ακόμα και τις σκέψεις για φυγοστρατία προώθησε το Υπουργείο Άμυνας. Τα εν λόγω μέτρα προέκυψαν μέσα από μελέτη για την αντιμετώπιση του φαινομένου και ήδη οι σχετικές εισηγήσεις τυγχάνουν νομοτεχνικού ελέγχου από τη Νομική Υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι βασικοί στόχοι του ΥΠΑΜ το 2019 - Τι θα γίνει με τη Ναυτική Βάση στο Μαρί

 

Μιλώντας στη Newsbomb ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης ανέφερε ότι «ελπίζω ότι ο νομοτεχνικός έλεγχος θα ολοκληρωθεί ακόμα και εντός της επόμενης εβδομάδας. Ευελπιστώ ότι θα συζητηθεί στη Βουλή ακόμα και πριν από το κλείσιμο της Βουλής για τις καλοκαιρινές διακοπές».

Χάνουν και φοιτητικές χορηγίες


Πληροφορίες της Newsbomb αναφέρουν ότι τα μέτρα που εισηγείται το Υπουργείο Άμυνας είναι πολύ σκληρά. Μεταξύ των μέτρων είναι: 1. Η αδυναμία αίτησης για απόκτηση φοιτητικής χορηγίας. 2. Η μη έκδοση δελτίων υγείας σε αθλητές. 3. Η αφαίρεση της άδειας οδήγησης κ.α.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του χρόνου, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης τόνισε ότι η φυγοστρατία είναι ένα μέτρο που θα έπρεπε να απασχολήσει όλες τις οικογένειες και εξήγγειλε από τότε σκληρά μέτρα που ίσως δεν θα γίνουν αποδεκτά και θα ενοχλήσουν.

Πάντως, από το 2012 η ΕΔΕΚ κατέθεσε πρόταση νόμου για τη φυγοστρατία που αφορούσε μεταξύ άλλων μέτρα για αφαίρεση άδειας οδήγησης, κατοχής πυροβόλου όπλου, αλλά ακόμα και του δικαιώματος υποβολής αίτησης στη Δημόσια Υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι από το 1999 το φαινόμενο της φυγοστρατίας έλαβε δραματικές διαστάσεις αφού δεκάδες κατά καιρούς ήταν είναι οι εθνοφρουροί που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και σπεύδουν στους ειδικούς, προς αναζήτηση διεξόδων από τα αδιέξοδα.