Θέλεις να γίνεις αστυνομικός - Αυτές είναι οι δοκιμασίες που θα περάσεις

Θέλεις να γίνεις αστυνομικός - Αυτές είναι οι δοκιμασίες που θα περάσεις

Τα στάδια βήμα - βήμα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

H Aστυνομία Κύπρου θα έχει «νέο αίμα». Για να γίνει αυτό όμως απαιτούνται κάποιες διαδικασίες ή μάλλον δοκιμασίες. Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται 1678 επίδοξοι αστυνομικοί και πυροσβέστες που διεκδικούν τις 230 κενές θέσεις αστυνομικών και 56 πυροσβεστών που προκηρύχθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι οι special στην Αστυνομία - Οι διαφορές

Αυτά είναι τα στάδια

Μετά τις αιτήσεις που έγιναν ,το αμέσως επόμενο στάδιο αποτελούν οι γραπτές εξετάσεις που θα ετοιμαστούν από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Οι υποψήφιοι θα στρωθούν στο διάβασμα αφού θα δοκιμαστούν στα εξής μαθήματα (Νέα Ελληνικά, Αγγλικά, Μαθηματικά και Γενικές Γνώσεις).


Η επόμενη δοκιμασία είναι οι ιατρικές εξετάσεις για να ακολουθήσουν τα αθλητικά/γυμναστικά αγωνίσματα και οι ψυχομετρικές εξετάσεις.

cache 1500x3000 Analog medium 483741 33482 3012018

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας


Πάνε για νάρκοτεστ


Απαραίτητη προϋπόθεση για τους υποψήφιους αστυνομικούς είναι να περάσουν από το νάρκοτεστ. Όσοι είναι καθαροί, τότε θα ενταχθούν στον κατάλογο διοριστέων. Η πρόσληψη θα κριθεί βαθμολογικά κατά 93% από την γραπτή εξέταση και κατά 7% σε άλλα προσόντα όπως: Τα ακαδημαϊκά προσόντα, εάν είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού διπλώματος ή μεταπτυχιακού. Επίσης, τη δική του σημασία (προσμετρά στο 7%) αποκτά και η θητεία ως ειδικός αστυνομικός για τουλάχιστον ένα χρόνο.


Αυτή τη στιγμή, παραμένει άγνωστο πότε θα αρχίσουν οι εξετάσεις, ενώ όπως φαίνεται μέσα από τη διαδικασία έχουν καταργηθεί πλέον οι Επιτροπές Αξιολόγησης και Κρίσεων.