Ευρωεκλογές και στις Φυλακές - Πόσοι ψηφίζουν

Ευρωεκλογές και στις Φυλακές - Πόσοι ψηφίζουν

Δηλώσεις Εφόρου Εκλογής Δημήτρη Δημητρίου

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Οι ευρωεκλογές είναι για όλους τους Κύπριους πολίτες.  Η εκλογή των έξι εκπροσώπων στην Ευρωβουλή θα κριθεί και από τις ψήφους των καταδίκων. Στις Κεντρικές Φυλακές θα λειτουργήσει από τις 07:00 το πρωί εκλογικό κέντρο όπου θα έχουν δικαίωμα ψήφου 276 φυλακισμένοι, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και Κοινοτικοί.
 
Όπως εξήγησε στο Newsbomb ο έφορος εκλογής Δημήτρης Δημητρίου το εκλογικό κέντρο στις Κεντρικές Φυλακές θα λειτουργήσει με βάση τις προϋποθέσεις και  όρουν ασφαλείας που θα ισχύσουν για τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Όπως είπε, ο τελικός αριθμός θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων και εάν υπήρξαν καταδίκες την Παρασκευή 24 Μαϊου 2019.
 
 
Ο κ. Δημητρίου ανέφερε όμως ότι η μόνη διαφορά θα είναι ότι η κάλπη στο εκλογικό κέντρο των Φυλακών θα κλείσει πριν από τις 18:00 που ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία ώστε να μεταφερθεί με ασφάλεια στους χώρους καταμέτρησης των ψήφων.
 
Σημειώνεται ότι στη δεύτερη Κυριακή των Προεδρικών Εκλογών του 2018 ψήφισαν συνολικά 237 κατάδικοι από τους 294 που ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.