Υπόθεση Ορέστη: Πάλι ζητούν την προφυλάκισή του - Γιατί δεν τον κατηγορούν;

Υπόθεση Ορέστη: Πάλι ζητούν την προφυλάκισή του - Γιατί δεν τον κατηγορούν;

Γιά έκτη φορά στο Δικαστήριο ο καθ’ομολογία κατά συρροή δολοφόνος

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ξανά στο Δικαστήριο για έκτη συνολικά φορά θα οδηγηθεί ο 35χρονος καθ’ομολογία κατά συρροή δολοφόνος πέντε γυναικών και δυο ανήλικων κοριτσιών Νίκος Μεταξάς ή γνωστότερος ως «Ορέστης».

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση «Ορέστη»: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες στις λίμνες του θανάτου


Σήμερα Τετάρτη θα οδηγηθεί για έκτη συνολικά φορά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου θα ζητηθεί η ανανέωση της κράτησής του.

Η μη ολοκλήρωση των εξετάσεων και σαφέστατα ο μη εντοπισμός των σορών της Maricar Valdez από τις Φιλιππίνες που με βάση τον «Ορέστη» βρίσκεται στην «Κόκκινη» Λίμνη, αλλά και της εξάχρονης Σιέρα αναγκάζουν την Αστυνομία να μην καταχωρεί την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο «Ορέστης» είναι προφυλακιστέος για περίοδο ενός μηνός και 10 ημερών ενώ η Αστυνομία βάσει νόμου μπορεί να τον οδηγεί ως προφυλακιστέο για τρεις μήνες.

Στη σημερινή διαδικασία ίσως αποκαλυφθούν νέα στοιχεία των ερευνών και ταυτοχρόνως θα δοθούν λεπτομέρειες και για τυχόν νέες καταθέσεις του 35χρονου. Η σημερινή διαδικασία θα γίνει εκ νέου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ είναι άγνωστες οι διαθέσεις του «Ορέστη», ο οποίος κατά την πάγια του τακτική εμφανίζεται χωρίς δικηγόρο.

cache 1500x3000 Analog medium 692973 64028 2542019

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης έδωσε οδηγίες ώστε να γίνουν επτά διαφορετικοί φάκελοι για την υπόθεση με αναφορά στα θύματα, και ακόμα ένας για την υπόθεση βιασμού 17χρονης το 2017.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος ομολόγησε τη δολοφονία των: Μary Rose από τις Φιλιππίνες - Εντοπίστηκε η σορός της στο φρεάτιο Μιτσερού. Αrian Lozano από τις Φιλιππίνες που η σορός εντοπίστηκε στο φρεάτιο Μιτσερού. Αsmita από το Νεπάλ. Βρέθηκε το πτώμα της στο Πεδίο Βολής Ξυντούς. Livia Βunea κι η κόρη της Elena Natalia που εικάζεται ότι τα πτώματά τους εντοπίστηκαν σε βαλίτσες στην «Κόκκινη» Λίμνη. Μaricar Valdez - Το πτώμα της αναζητείται στην «Κόκκινη» Λίμνη και η εξάχρονη Σιέρα, κόρη της Mary Rose που αναζητείται στη Λίμνη Μεμί.