Απαγωγή της 4χρονης Μαρί Ελένης: Απαντούν στις κατηγορίες στις 20/6 οι κατηγορούμενοι

Απαγωγή της 4χρονης Μαρί Ελένης: Απαντούν στις κατηγορίες στις 20/6 οι κατηγορούμενοι

Η απαγωγή της ανήλικης διαπράχθηκε στις 27/4/2017

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της απαγωγής της 4χρονης Μαρί Ελένης κλήθηκαν να απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν στις 20 Ιουνίου.

Η απαγωγή της ανήλικης διαπράχθηκε στις 27/4/2017 έξω από το νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτούσε, στη Λευκωσία, από τον Νορβηγό πατέρα της Τόρκελ Γκρίμσρουντ και μπροστά στα έντρομα μάτια της Ελληνοκύπριας μητέρας της.

Διαβάστε επίσης: 

Η ανήλικη, η οποία ήταν άφαντη για έξι περίπου μήνες παρά τις τότε εντατικές έρευνες της Αστυνομίας, είχε μεταφερθεί από τον πατέρα της στη Νορβηγία όπου τελικώς εντοπίστηκε και παραδόθηκε στη μητέρα της.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι πέντε πρόσωπα, ανάμεσα τους και τρεις Κύπριοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πέντε συνολικά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της αρπαγής προσώπου από τη νόμιμη κηδεμονία, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της απαγωγής νεαρής γυναίκας κάτω των 16 ετών και της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι την 27η Απριλίου του 2017 στη Λευκωσία, έξω από ιδιωτικό νηπιαγωγείο, μαζί με άλλο πρόσωπο, απήγαγαν την τετράχρονη από τη μητέρα της, η οποία ήταν η νόμιμη κηδεμόνας της προκαλώντας στην ίδια πραγματική σωματική βλάβη.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, το οποίο εκδικάζει την υπόθεση, επαναόρισε την ακρόαση της υπόθεσης για τις 20 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, κατά την οποία η Κατηγορούσα Αρχή θα απαγγείλει τις κατηγορίες εναντίον των κατηγορουμένων και θα τους καλέσει να απαντήσουν κατά πόσο παραδέχονται ή όχι τη διάπραξη των αδικημάτων.

Το Δικαστήριο διέταξε επίσης την ετοιμασία εκθέσεων του Γραφείου Ευημερίας αναφορικά με τις αιτήσεις που καταχώρησαν ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων ζητώντας την παροχή νομικής αρωγής.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Οι κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι υπό τους ίδιους όρους που επιβλήθηκαν κατά τη τελευταία δικάσιμο.

Συγκεκριμένα υπέγραψαν προσωπική εγγύηση ύψους €50.000 έκαστος, παρέδωσαν στις αστυνομικές αρχές τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τα ονόματα τους περιλήφθηκαν στο ‘stop-list’ έτσι ώστε να μην τους επιτρέπεται η έξοδος από την Κύπρο, ενώ θα παρουσιάζονται επίσης δύο φορές την εβδομάδα στον αστυνομικό σταθμό που έχουν επιλέξει οι ίδιοι.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας της ανήλικης δεν βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους, αφού θα δικαστεί από Νορβηγικό δικαστήριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ