ΓεΣΥ: Για προβλήματα τεχνικής φύσεως δέχθηκε σήμερα τηλεφωνήματα η ΠΟΣΠΦ

ΓεΣΥ: Για προβλήματα τεχνικής φύσεως δέχθηκε σήμερα τηλεφωνήματα η ΠΟΣΠΦ

''Τα κρατικά νοσηλευτήρια δεν έχουν εξοικειωθεί πλήρως με το νέο σύστημα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας''

Για προβλήματα τεχνικής φύσεως που προέκυψαν σήμερα, τρίτη ημέρα εφαρμογής του ΓεΣΥ, πρώτη εργάσιμη ημέρα με όγκο εργασίας, δέχθηκε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ), σύμφωνα με τον Πρόεδρό της Μάριο Κουλούμα, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτά θα τύχουν επίλυσης.

«Κυρίως τα τηλεφωνήματα που έχουμε δεχτεί από ασθενείς δικαιούχους, οι οποίοι έχουν αποταθεί για υπηρεσίες μέσω του ΓεΣΥ, αφορούν θέματα φαρμάκων. Πρόκειται για ανησυχίες που έχουν κάποιοι ασθενείς όσον αφορά την συμπερίληψη των φαρμάκων στο συνταγολόγιο του ΓεΣΥ. Κάποια φάρμακα φαίνεται ότι ήταν έλλειψη ή δεν υπήρχαν στο συνταγολόγιο και είναι κάτι που θα διερευνήσουμε», είπε ο κ. Κουλούμας.

ΕΔΩ όλες οι τελευταίες ειδήσεις

Είχαμε μόνο ένα παράπονο, συνέχισε, που αφορούσε ότι ο προσωπικός γιατρός δεν μπορούσε να παραπέμψει ασθενή για κλινικές εργαστηριακές εξετάσεις. Φαίνεται όμως, συνέχισε, ότι ήταν θέμα που αφορούσε τον γιατρό που ίσως δεν έτυχε σωστής ενημέρωσης.

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, είχαμε αρκετά τηλεφωνήματα που αφορούσαν τον κρατικό τομέα όσον αφορά την εξυπηρέτηση ασθενών στα νέα πλαίσια του ΓεΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέχρι τη μία το μεσημέρι 527,000 πολίτες στο ΓεΣΥ

Όπως διαφαίνεται, σημείωσε, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και τα κρατικά νοσηλευτήρια δεν έχουν εξοικειωθεί πλήρως με το νέο σύστημα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

«Δεν είναι μεγάλα προβλήματα, είναι περισσότερο τεχνικής φύσεως που είμαστε σίγουροι ότι θα τύχουν βελτίωσης και διόρθωσης», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ