Υπ. Παιδείας: Το μπαλάκι στους καθηγητές για τη 13χρονη με ειδικές ανάγκες που έμεινε ανεξεταστέα

Υπ. Παιδείας: Το μπαλάκι στους καθηγητές για τη 13χρονη με ειδικές ανάγκες που έμεινε ανεξεταστέα

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αναφέρει οτι έχει ενημερωθεί για το περιστατικό για να παραπεμφθεί παιδί με ειδικές ανάγκες στην ανεξέταση Ιουνίου. Παροτρύνει τον Καθηγητικό Σύλλογο ως αρμόδιο να εξαντλήσει όλη την επιείκειά του. Επίσης το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει σύγχρονη νομοθεσία, η οποία θα ρυθμίζει τα θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει ενημερωθεί για την απόφαση του Καθηγητικού Συλλόγου Γυμνασίου της Επαρχίας Λευκωσίας να παραπεμφθεί παιδί με ειδικές ανάγκες στην ανεξέταση Ιουνίου, σε συγκεκριμένο μάθημα.

Σημειώνεται ότι ο Καθηγητικός Σύλλογος, μετά από πολύ προβληματισμό και συζήτηση, πήρε την εν λόγω απόφαση, στηριζόμενος στην  κείμενη νομοθεσία και στους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Πάφο - Υπάρχει κίνδυνος για αναζωπύρωση (Βίντεο)

Ως Υπουργείο πιστεύουμε πως, σε συνεργασία με τον Καθηγητικό Σύλλογο του σχολείου και με την οικογένεια του παιδιού, θα εξευρεθεί η καλύτερη λύση προς όφελος του ιδίου του παιδιού. Το Υπουργείο παροτρύνει τον Καθηγητικό Σύλλογο, ως το αρμόδιο όργανο, να εξαντλήσει όλη την επιείκειά του.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως, και ιδιαίτερα για τα παιδιά με αναπηρία.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ήδη το Υπουργείο ευρίσκεται σε πορεία ετοιμασίας νέας, σύγχρονης νομοθεσίας, η οποία θα ρυθμίζει τα θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.