Υπ. Εργασίας: Σαράντα ένα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας για άτομα με αναπηρίες στην Κύπρο

Υπ. Εργασίας: Σαράντα ένα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας για άτομα με αναπηρίες στην Κύπρο

Τι δήλωσε η Υπουργός Εργασίας

Παγκύπρια λειτουργούν στο παρόν στάδιο 41 προγράμματα κοινωνικής φροντίδας, είτε από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, είτε από Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που απευθύνονται στα άτομα με αναπηρίες, παρέχοντας 24ωρη ή διημερεύουσα φροντίδα, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Μέριμνας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, προσθέτοντας πως τα προγράμματα αυτά, λαμβάνουν την ανάλογη οικονομική στήριξη από το κράτος, μέσω του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας, που εφαρμόζει το Υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός για το καμένο πτώμα στη Λάρνακα - Εγκληματική ενέργεια;

Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζεται και το πολύτιμο έργο του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Λεμεσού, ο οποίος το 2018 έλαβε κρατική ενίσχυση ύψους €68.000 για τη λειτουργία των δύο προγραμμάτων διημερεύουσας φροντίδας ενηλίκων ατόμων με αναπηρίες, καθώς επίσης και ποσό ύψους €46.000 για κάλυψη μέρους των οικοδομικών εργασιών στο νέο υποστατικό που θα μεταστεγαστεί το Κέντρο Ημέρας «Παναγία η Παντάνασσα», είπε η κ. Αιμλιανίδου, σε χαιρετισμό της στο μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον αξέχαστο Μάνο Λοΐζο, που διάβασε εκ μέρους της ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας Χρίστος Μαλληκίδης. Το μουσικοχορευτικό αφιέρωμα διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Όμιλο «ΔΕΣΜΟΣ» του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Λεμεσού.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Στον χαιρετισμό της η κ. Αιμιλιανίδου είπε ακόμη πως και τα δύο προγράμματα φροντίδας, «Το Σπίτι του Μάριου» και «Η Παναγία η Παντάνασσα», δίνουν λύσεις στα άτομα με αναπηρίες που χρειάζεται να περάσουν δημιουργικά την ημέρα τους, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, που τους παρέχει ταυτόχρονα προστασία και φροντίδα, αλλά και λύσεις στους γονείς που χρειάζεται να εξεύρουν κατάλληλο περιβάλλον για την φροντίδα των παιδιών τους, κατά τις ώρες που βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους.

"Θέλω πραγματικά να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε και για τις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχετε. Η προσωπική μου στήριξη και συμπαράσταση, καθώς και η στήριξη των επί μέρους Τμημάτων του Υπουργείου του οποίου προΐσταμαι, είναι δεδομένη", κατέληξε η Υπουργός Εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ