Η κότα θα γεννάει και μέσω του Airbnb - Νέα μορφή τουρισμού με αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα

Η κότα θα γεννάει και μέσω του Airbnb - Νέα μορφή τουρισμού με αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα

Θα καταρτιστεί Μητρώο ιδιοκτητών καταλυμάτων

Του Στέλιου Ξιουρή

H τεχνολογική επανάσταση έφερε μεταξύ άλλων περισσότερες επιλογές σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και περισσότερο στις παραδοσιακές βιομηχανίες. Έτσι και οι Κύπριοι την κότα που γεννά χρυσά αβγά την καθοδήγησαν να τα παράγει και μόνη της…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επαναπατρισμό στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο επιδιώκει η Κυβέρνηση-Κίνητρα σε νέα ζευγάρια για επιστροφή

Με πρόταση νόμου των Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και του βουλευτή της ΕΔΕΚ Ηλία Μυριάνθους που επεξεργάστηκε η Επιτροπή Εμπορίου και που αναμένεται να ψηφιστεί ομόφωνα στις 21 Ιουνίου από την ολομέλεια της Βουλής καθιερώνεται η διαδικτυακή κράτηση  καταλυμάτων , γνωστότερη ως μέθοδος Airbnb.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Βάσει της πρότασης θα καταρτιστεί Μητρώο  ιδιοκτητών καταλυμάτων οι οποίοι και θα υπόκεινται στην σχετική φορολόγηση ενώ θα ελέγχονται όπως και όλα τα τουριστικά καταλύματα από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Ακόμη με την υπό θεσμική ρύθμιση απλοποιούνται επαρκώς οι διαδικασίες εγγραφής ενώ για όλες τι εκκρεμότητες παραπέμπονται στις οικείες νομοθεσίες που καλύπτουν τα σχετικά θέματα, όπως οχληρία ενοίκων, οικοδομικές άδειες.

Σε κάποιο στάδιο δημιουργήθηκε σύγχυση αν τις σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας θα αποδεχθεί και ο εισηγητής κ. Νεοφύτου, οι οποίες διασκεδάστηκαν από την θετική αντίκρυση και τις δηλώσεις του Προέδρου της Επ. Εμπορίου και βουλευτή του ΔΗΣΥ Αντρέα Κυπριανού που είχε σχετική επαφή με τον αρχηγό του…