Τρέχουν να προλάβουν για την κάρτα φιλάθλου

Τρέχουν να προλάβουν για την κάρτα φιλάθλου

Ανοίγει συζήτηση στην Επ. Νομικών - Ποιοι θα κληθούν

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τρέχουν να προλάβουν το χρόνο για την κάρτα φιλάθλου και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν πριν από την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς τον Αύγουστο. Το «καυτό» θέμα θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής.
 
Όπως ανέφερε στο Newsbomb o πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Γιώργος Γεωργίου, «σήμερα θα θέσω το θέμα της κάρτας φιλάθλου στην Επιτροπή Νομικών ώστε την επόμενη Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 να βρεθούν στην Επιτροπή μέλη του ΚΟΑ, της ΚΟΠ, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας για να δώσουν τις απόψεις τους. Εφόσον θέλουμε οι αλλαγές να γίνουν μέχρι τον Αύγουστο πρέπει να τρέξουμε».
 
 
Τι θα αλλάξει
Με βάση τις αλλαγές που συζητήθηκαν προτού παραιτηθεί ο Ιωνάς Νικολάου, δικαίωμα έκδοσης της κάρτας φιλάθλου θα έχουν και τα σωματεία με δεδομένο όμως ότι η Αστυνομία θα έχει άμεση πρόσβαση.
3 copy
 
Σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής μέχρι τις αρχές Ιουλίου το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας. Αυτή τη στιγμή, οι αλλαγές βρίσκονται για νομοτεχνικό έλεγχο στη Νομική Υπηρεσία.
 
 
 
Αρχηγός: «Έχουμε κάνει εισηγήσεις»
Eρωτηθείς από το Newsbomb ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι «η Αστυνομία τάσσεται υπέρ της κάρτας φιλάθλου αφού με αυτό τον τρόπο πατάσσεται ο χουλιγκανισμός και η βία.
fddfbf37 333a 4379 af85 292e64c263f7
Αναμένουμε τις εξελίξεις με τις τυχόν αλλαγές που θα γίνουν ενώ έχουμε κάνει τις εισηγήσεις μας».