Αδειάζουν τη λίμνη Μεμί για τη μικρή Σιέρα

Αδειάζουν τη λίμνη Μεμί για τη μικρή Σιέρα

Εξελίξεις στην υπόθεση

Σημαντικό βήμα στην προσπάθεια εντοπισμού της εξάχρονης Σιέρα, κόρης της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ. Με απόφαση του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, του Τμήματος Περιβάλλοντος και στη βάση αναλύσεων του Κρατικού Χημείου δόθηκε η άδεια για άντληση νερού από τη λίμνη Μεμί.
Η διαδικασία θα αρχίσει κατόπιν σύσκεψης που θα διεξαχθεί για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. 
Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας οι έρευνες δεν σταματούν αφού το έργο θα συνεχιστεί με τη χρηση ρομποτικής κάμερας και δυτών. Το βάθος της λίμνης είναι 60 μέτρα.
Ο κ. Τράγκολας ανέφερε, επίσης, ότι το νερό που θα αντλείται από τη λίμνη θα διοχετεύεται στον ποταμό που βρίσκεται δυτικά της λίμνης.
Είπε, επίσης, ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η άντληση του νερού και το πότε θα αρχίσει.
 Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είπε ότι οι έρευνες στη λίμνη θα συνεχιστούν σήμερα με τη βοήθεια των καμερών και των δυτών που θα καταδυθούν σε συγκεκριμένα σημεία εντός της λίμνης.
 Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Παρασκευή λήγει και το 7ο διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης που εκδόθηκε εναντίον του 35χρονου υπόπτου στην υπόθεση.
 
Επίσης, αύριο, στις 5 το απόγευμα, θα τελεστούν στο χωριό Αρεδιού οι κηδείες δυο εκ των θυμάτων και συγκεκριμένα της 36χρονης Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea από τη Ρουμανία