Τράγκολας: «Κάποιοι συνάδελφοι δεν θέλουν την αυτονόμηση» - «Βόμβα»

Τράγκολας: «Κάποιοι συνάδελφοι δεν θέλουν την αυτονόμηση» - «Βόμβα»

Γιατί τα βάζει με τα κόμματα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

«Βόμβα μεγατόνων» από τον διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα. Λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό όλων των θυμάτων του «Ορέστη» και το πέρας της μεγάλης επιχείρησης σε «Κόκκινη Λίμνη» και Λίμνη Μεμί, ο κ. Τράγκολας αναφέρει στο Newsbomb ότι «κάποιοι συνάδελφοι δεν θέλουν την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής».
 
 
Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής δήλωσε εννοώντας κάθε λέξη ότι «η στάση κάποιων είναι σε βάρος της εξέλιξης της Πυροσβεστικής, αλλά και της ανέλιξης των πυροσβεστών»
 
Ο κ. Τράγκολας δεν παρέλειψε να τα βάλει και με τα κόμματα λέγοντας ότι «η στασιμότητα στις διαδικασίες στέλνει κάποια μηνύματα ότι δηλαδή και  κάποια κόμματα δεν θέλουν την αυτονόμηση».Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πυροσβεστικής, τα νομοσχέδια  βρίσκονται από τον περασμένο Ιανουάριο στη Βουλή και δεν υπήρχε καμιά μα καμιά συνέχεια».
 
cache 1500x3000 Analog medium 627428 805233 18122018
 
Τι προνοεί η αυτονόμηση
 
Μέσω της αυτονόμησης, θα προκύψουν οι ακόλουθες αλλαγές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία:
 
 
Αρχιπύραρχος – Θα στεγάζεται στο Αρχηγείο Πυροσβεστικής. Θα λειτουργεί ως ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και θα διαθέτει επιτελικό γραφείο και γραφείο Τύπου. Η μισθολογική κλίμακα θα είναι A15.
 
Tέσσερεις πύραρχοι – Θα έχουν έδρα το Αρχηγείο Πυροσβεστικής. Ο ένας θα αναλάβει τον κλάδο Επιχειρήσεων (σ.σ. συμπεριλαμβανομένου και της ΕΜΑΚ) – ο άλλος τον κλάδο Υποστήριξης και Διοίκησης, ο τρίτος τον κλάδο Υποστήριξης και ο τέταρτος τον κλάδο Εκπαίδευσης. Η κλίμακά τους μισθολογικά θα κυμαίνεται συνδυασμένα μεταξύ Α12-Α13.
 
Ακολούθως στην ιεραρχία βρίσκουμε τους επιπυραγούς κάτι αντίστοιχο σε βαθμό με τους Αστυνόμους Β’. Ακολουθούν οι πυραγοί, οι υποπυραγοί, οι πυρονόμοι, οι αρχιυροσβέστες που δεν θα έχουν θέση προαγωγής – αλλά τιμητικής διάκρισης και οι πυροσβέστες.
 
Οι αλλαγές θα μπορούν να καταστήσουν την Πυροσβεστική αποτελεσματική, ευέλικτη και πλήρως οικονομικά ανεξάρτητη.
 
Κενό φαίνεται να προκύπτει στη σύσταση των Συμβουλίων Κρίσεων και Αξιολόγησης για τις προαγωγές. Δεν φαίνεται να επαρκούν οι αξιωματικοί που στελεχώνουν τις Επιτροπές μέσω βαθμού και ως εκ τούτου οι Επιτροπές θα συμπληρώνονται από εξωτερικά μέλη (σ.σ. από τη Νομική Υπηρεσία).