Κατάθεση ψυχής Τράγκολα στο Newsbomb: «Τέλειωσε ένα μαρτύριο»

Κατάθεση ψυχής Τράγκολα στο Newsbomb: «Τέλειωσε ένα μαρτύριο»

«Ο μεγαλύτερος μου φόβος ήταν να μην διαμελιστεί το μωρό» - Ο συγκλονισμός για τον εντοπισμό των νεκρών ανήλικων κοριτσιών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της δίμηνης προσπάθειας και τιτάνιας επιχείρησης για τον εντοπισμό των επτά θυμάτων του 35χρονου ίλαρχου Νίκου Μεταξά ήταν ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας. Σχεδόν ενάμιση μήνα πριν από την αφυπηρέτησή του (φεύγει την 1η Αυγούστου) ο πολύπειρος αξιωματικός έζησε φοβερές στιγμές τις οποίες μοιράζεται στο Newsbomb.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Αφού πρώτα ο κ. Τράγκολας μάς ευχαρίστησε από καρδιάς λέγοντας ότι σε αυτό το «μαραθώνιο» ερευνών η βοήθεια των δημοσιογράφων ήταν πολύτιμη και ανεκτίμητη έκανε λόγο για «ένα μαρτύριο που τέλειωσε».

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής ανέφερε σε μια κατάθεση ψυχής ότι: «Νομίζω δικαιολογημένα νιώθουμε ευχαριστημένοι αφού είχαμε υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο. Τελειώνοντας αυτή η ιστορία κάνω μια μικρή αναδρομή και νοερά φέρνω στο μυαλό μου όλα όσα ζήσαμε στα φρεάτια και στις λίμνες ».

Πότε ανησύχησε και γιατί

Ο κ. Τράγκολας είπε στο Newsbomb ότι όταν η τρίτη βαλίτσα με το πτώμα της Maricar δεν εντοπίζετο στηνΚόκκινη Λίμνη  «ανησύχησα, αφού ήμασταν υπόλογοι έναντι των συγγενών. Ωστόσο, τα καταφέραμε. Θεωρώ ότι δεν ξοδέψαμε πολύ χρόνο στη Λίμνη Μεμί για εντοπισμό της Sierra».

62113420 2867673406606863 7609761022840143872 n

«Έτσι ένιωσα όταν βρήκαμε τα μωρά»

Συγκινητικές στιγμές έζησε ο κ. Τράγκολας όταν εντοπίστηκαν τα πτώματα των δυο ανήλικων κοριτσιών της Elena -Natalia και της Sierra. Όπως αναφέρει στο Newsbomb, «το συναίσθημα είναι πάρα πολύ διαφορετικό. Ψάχναμε δυο μωρά. Πραγματικά, ήταν τεράστια η αγωνία μας όταν ξέραμε ότι στην Κόκκινη Λίμνη στη δεύτερη βαλίτσα υπήρχε ένα μωρό. Όταν το εντοπίσαμε το αίσθημα που νιώσαμε ήταν πολύ διαφορετικό, κάτι το συγκλονιστικό».

 

Διαβάστε επίσης: Ταυτοποιήθηκε και το έκτο θύμα του «Ορέστη» - Άλλες 8 ημέρες στα κρατητήρια

Ο κ. Τράγκολας μίλησε και για τα όσα έγιναν στη λίμνη Μεμί και ειδικά την Τετάρτη το μεσημέρι όταν εντοπίστηκε η εξάχρονη Sierra. Όπως είπε, «η πληροφορία που μας έδωσε (ο 35χρονος) ήταν ότι πέταξε το μωρό σε συγκεκριμένο σημείο. Δεν μπορούσαμε να αμφισβητήσουμε το σημείο που μας υπέδειξε. Μας είπε ότι τύλιξε το μωρό με σεντόνι. Ο μεγαλύτερος μου φόβος ήταν να μην διαμελιστεί το μωρό. Από τη στιγμή όμως που η εξάχρονη ήταν τυλιγμένη με το σεντόνι θεωρούσα ότι δεν μπορούσε να υπάρξει αυτό το ενδεχόμενο. Στη Λίμνη Μεμί υπάρχουν καλαμιώνες, άρα έπρεπε να επικεντρωθούμε εκεί. Έδωσα οδηγίες αλλαγής τακτικής και να ενεργήσουν οι δύτες για τον εντοπισμό του πτώματος. Όταν ο Πάμπος (ένας εκ των δυτών) μάς ειδοποίησε ότι είχε στα χέρια του το μωρό ένιωσα ανακούφιση αφού «τέλειωσε το μαρτύριο».

59406885 449272775880673 5738076144247242752 n

«Έπεσε η κουρτίνα»

Συνεχίζοντας ο κ. Τράγκολας είπε ότι «ο εντοπισμός της εξάχρονης Sierra και το τέλος των ερευνών ουσιαστικά έμοιαζε στο μυαλό μας με την ολοκλήρωση ενός θεατρικού έργου όπου πέφτει η κουρτίνα».

 

59357218 560038471151469 697575767738941440 n

Η πιο συγκλονιστική εμπειρία μετά το Μαρί

Ερωτηθείς ο κ. Τράγκολας εάν η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν η πιο συγκλονιστική της πολυετούς καριέρας του είπε: «Ήταν η πιο δύσκολη και μακρά σε διάρκεια όμως, ουδέποτε θα ξεχάσω τα όσα έγιναν στο Μαρί τα οποία έζησα από κοντά και το χαμό των συναδέλφων πυροσβεστών».