Υπουργός Γεωργίας και Δήμαρχος συζήτησαν την ανάδειξη των Αλυκών Λάρνακας

Υπουργός Γεωργίας και Δήμαρχος συζήτησαν την ανάδειξη των Αλυκών Λάρνακας

Συμφωνήθηκαν τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν για επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου

Το θέμα της ανάδειξης των Αλυκών Λάρνακας συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής και ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι εκτός «από την περαιτέρω ανάδειξη των περιοχών των Αλυκών, συζητήθηκε επίσης και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας του κοινού, ντόπιων και επισκεπτών κατά τρόπο που να διασφαλίζεται ο οικολογικός και περιβαλλοντικός της πλούτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: APS Group: Βοηθά Κύπρο και Ελλάδα στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων
 
Κατά τη συνάντηση «συμφωνήθηκαν τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν για επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Τα έργα αυτά αφορούν την ποιοτική αναβάθμιση και ολοκλήρωση του μονοπατιού της Φύσης ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο και συνεχές μονοπάτι περιμετρικά της κύριας Αλυκής, τη δημιουργία κατάλληλων παρατηρητηρίων και την υιοθέτηση μέτρων προστασίας από τους επεμβασίες».
 
Προστίθεται ότι «συζητήθηκε επίσης το θέμα της δημιουργίας του Περιβαλλοντικού Κέντρου για το οποίο υπάρχουν νέες θετικές εξελίξεις σε σχέση με την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του».

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις της Newsbomb ΕΔΩ
 
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης λειτουργοί του του Δήμου, του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Τμήματος Δασών.

Πηγή: ΚΥΠΕ