Υπ. Παιδείας: Δεν υπάρχει λανθασμένη άσκηση ή άσκηση με ασάφεια στο γραπτό της Χημείας

Υπ. Παιδείας: Δεν υπάρχει λανθασμένη άσκηση ή άσκηση με ασάφεια στο γραπτό της Χημείας

Η διασφάλιση της ποιότητας, αξιοπιστίας, εγκυρότητας των εξετάσεων είναι για το Υπουργείο Παιδείας, εκ των ων ουκ άνευ

Η διασφάλιση της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της εγκυρότητας των εξετάσεων είναι, για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, εκ των ων ουκ άνευ, αναφέρει το Υπουργείο, σε ανακοίνωση του.

Διαβάστε επίσης: Αρπαγή 7χρονου στη Λεμεσό: Μαρτυρία για ξυλοδαρμό του 7χρονου - Τα αδικήματα σε βάρος της 33χρονης

Απαντώντας σε ανακοίνωση της ΠΣΕΜ για το δοκίμιο της Χημείας στις Παγκύπριες Εξετάσεις, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι έχει εντοπιστεί ένα τυπογραφικό λάθος σε μια από τις ασκήσεις του πρώτου μέρους του δοκιμίου, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν επηρεάζει τη διαδικασία επίλυσης της συγκεκριμένης άσκησης, και δεν υπάρχει λανθασμένη άσκηση ή άσκηση με ασάφεια, η οποία να δημιουργεί οποιαδήποτε σύγχυση στους μαθητές.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Παρόλα αυτά, σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας, έχουν δοθεί οδηγίες στους βαθμολογητές να διορθώνουν με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών, ενώ πάγια τακτική του Υπουργείου παραμένει η αξιολόγηση όχι μόνο του αποτελέσματος, αλλά και της αναλυτικής πορείας προσέγγισης και επίλυσης ενός θέματος.

Αναφέρει, τέλος, ότι η διασφάλιση της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της εγκυρότητας των εξετάσεων είναι, για το Υπουργείο Παιδείας, εκ των ων ουκ άνευ.

Πηγή: ΚΥΠΕ