Μέσω διαδικτύου αιτήσεις από Κύπριους πολίτες για τουριστική βίζα στην Αίγυπτο

Μέσω διαδικτύου αιτήσεις από Κύπριους πολίτες για τουριστική βίζα στην Αίγυπτο

Όλες οι πληροφορίες

Μέσω διαδικτύου θα μπορούν πλέον να αιτούνται τουριστική βίζα στην Αίγυπτο, Κύπριου υπήκοοι και υπήκοοι άλλων 45 κρατών, συμπεριλαμβανομένων όλων των κρατών μελών της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Συλλούρης: Στη νέα εποχή πρωτεύοντα ρόλο έχουν τα πανεπιστήμια

Σύμφωνα με το νέο σύστημα που εφαρμόζει πλέον η Αίγυπτος για την ηλεκτρονική χορήγηση θεωρήσεων εισόδου για ξένους επισκέπτες, το Υπουργείο Εξωτερικών έθεσε ήδη από τις αρχές Ιουνίου σε εφαρμογή την α΄ φάση η οποία καλύπτει συνολικά 46 χώρες, μεταξύ των οποίων τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Το νέο σύστημα θα επιτρέπει την “online” υποβολη αιτήσεων για χορήγηση ηλεκτρονικών θεωρήσεων, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας http://www.visa2egypt.gov.eg, η οποία υποστηρίζει την επικοινωνία σε 8 γλώσσες και θα δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να καταχωρήσουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την κατάθεση των αιτήσεων και να πληρώσουν τα τέλη για την έκδοση των θεωρήσεων.

Όπως επισημαίνει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, που αναδεικνύει το θέμα, «το σύστημα θα αφορά αποκλειστικά τις εκδόσεις τουριστικών θεωρήσεων για κατόχους κοινών πολιτικών διαβατηρίων, έναντι τέλους 25 δολαρίων ΗΠΑ για κάθε είσοδο στη χώρα».

Πηγή: ΚΥΠΕ