Δίνει λεφτά για ανέγερση κατοικίας η κυβέρνηση - Σε ποιες περιοχές και ποια είναι τα ποσά

Δίνει λεφτά για ανέγερση κατοικίας η κυβέρνηση - Σε ποιες περιοχές και ποια είναι τα ποσά

Όλες οι λεπτομέρειες

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει το κοινό ότι η ημερομηνία έναρξης του Στεγαστικού Σχεδίου Αναζωογόνησης Ορεινών και Ακριτικών Περιοχών ορίζεται η 1η Ιουλίου 2019.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΟΙΚ: Αρχίζει την Δευτέρα η υλοποίηση του 1ου τμήματος του Σχεδίου Εστία

Το Σχέδιο εντάσσεται στο Νέο Πλαίσιο Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στις 17 Μαΐου 2019.

Σκοπός του Σχεδίου είναι η παροχή οικονομικής ενίσχυσης για απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας για μόνιμη ιδιοκατοίκηση σε Ορεινές Περιοχές σε καθορισμένες κοινότητες (110) με υψόμετρο μεγαλύτερο των 600 μέτρων και σε Ακριτικές Περιοχές, όπως πιο κάτω:

(α) Καθορισμένες περιοχές κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής στους Δήμους Λευκωσίας και Αγίου Δομετίου.

(β) Καθορισμένες Κοινότητες και περιοχές σε Δήμους που γειτνιάζουν µε την Γραμμή Αντιπαράθεσης (Πάνω Πύργος, Κάτω Πύργος, Πηγαίνεια, Παχύαμος, Μοσφίλι, Δένεια, Μάμμαρι, Λύμπια, Ποταμιά, Αθηαίνου, Τρούλοι, Πύλα – καθορισμένη περιοχή, Στροβίλια, Δερύνεια, Άχνα, Φρέναρος, Αχερίτου, Αυγόρου).

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Η ενίσχυση ανέρχεται στο 50% της συνολικής δαπάνης για απόκτηση κατοικίας, με κατώτατο όριο συνολικής δαπάνης τις €20.000. Το ανώτατο όριο ενίσχυσης (50% συνολικής δαπάνης) εξαρτάται από την σύνθεση της οικογένειας όπως φαίνεται πιο κάτω:

  • Μονήρες άτομο μέχρι €20.000
  • Ζεύγος (οικογένεια 2 ατόμων) μέχρι €30.000
  • Οικογένεια με τέκνα ή μονογονεϊκή οικογένεια μέχρι €35.000
  • Πολύτεκνοι (4 και άνω τέκνα) μέχρι €40.000
  • Άτομα με αναπηρία πρόσθετο ποσό μέχρι €10.000

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από την 1η Ιουλίου 2019 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται στις Επαρχιακές Διοικήσεις, ανάλογα με την περιοχή. Σημειώνεται ότι η ημερομηνία παραλαβής αίτησης λαμβάνεται υπόψη και καταχωρείται ως η ημερομηνία υποβολής της αίτησης για σκοπούς κατάταξης σε σειρά προτεραιότητας για έγκριση.

Το Σχέδιο, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων και τα έντυπα υποβολής αιτήσεων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.moi.gov.cy).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους Λειτουργούς στα πιο κάτω τηλέφωνα:

PIN.JPG