Αρχηγός Αστυνομίας: «Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι πολλοί οδηγοί»

Αρχηγός Αστυνομίας: «Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι πολλοί οδηγοί»

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα θανατηφόρα

 

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα θανατηφόρα. Στην ομιλία του στην «Ημερίδα για την «Πολιτική και Καλές Πρακτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την Οδική Ασφάλεια» που ανέγνωσε ο Υπαρχηγός Στέλιος Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι «κάθε σοβαρή και θανατηφόρα τροχαία σύγκρουση, μας προκαλεί, ως Αστυνομία και κοινωνία ευρύτερα, απέραντη θλίψη και διαρκή προβληματισμό. Και τούτο, γιατί έχουμε πλήρη επίγνωση ότι πίσω από τους ψυχρούς καταγεγραμμένους αριθμούς, κρύβεται μια τραγική ανθρώπινη ιστορία, που εμπερικλείει τεράστια απώλεια και ασύλληπτο πόνο».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως είπε: «οδυνηρότατες πραγματικά από κάθε άποψη, οι επιπτώσεις των τροχαίων συγκρούσεων. Εκείνο που μας προκαλεί ιδιαίτερα έντονη ανησυχία, είναι η έλλειψη οδικής συνείδησης που διακρίνει μεγάλη δυστυχώς, μερίδα των οδηγών που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο στην Κύπρο. Είναι αυτοί οι χρήστες του οδικού δικτύου, που παρ΄ όλες τις προειδοποιήσεις και συστάσεις, αλλά και τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλονται στον τομέα της εμπέδωσης ορθολογικής οδικής συμπεριφοράς, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα και επιπόλαια. Εμμένουν πεισματικά να μην ακολουθούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να παραβαίνουν, κατ’ επανάληψη και χωρίς δισταγμό, τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς».

19537 Q 600 600

Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι: «Η θεαματική και μόνιμη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας μπορεί να εδραιωθεί, κυρίως μέσω της κουλτούρας οδικής συνείδησης, ανάμεσα στους πολίτες. Στη βάση λοιπόν αυτής της προσέγγισης, έμφαση επιβάλλεται να δοθεί από όλους, στην ανάπτυξη των ενδεδειγμένων στάσεων και συμπεριφορών, έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να καταστεί ένας συνειδητοποιημένος και ώριμος χρήστης του οδικού δικτύου».