Διαμαρτυρία για τη Σοφία & κάθε Σοφία έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας - «Ούτε μια λιγότερη» (ΦΩΤΟΣ)

Διαμαρτυρία για τη Σοφία & κάθε Σοφία έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας - «Ούτε μια λιγότερη» (ΦΩΤΟΣ)

Αφορμή για αυτή τη διαμαρτυρία ήταν η 26χρονη Σοφία Ζήνωνος, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία με τίτλο «Ούτε μια λιγότερη» έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας από τις 6 το απόγευμα.

 Αφορμή για αυτή τη διαμαρτυρία που οργανώθηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στάθηκε η γυναικοκτονία που διαπράχθηκε το περασμένο Σάββατο στη Λεμεσό, με θύμα την 26χρονη Σοφία Ζήνωνος, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της.

Ο λόγος που η διαμαρτυρία έχει ως επίκεντρο το Αρχηγείο, είναι επειδή η Αστυνομία είναι η πρώτη που καλείται σε περιστατικά βίας και κακοποίησης, και οι χειρισμοί της συχνά κρίνουν ακόμη και την έμβαση μιας καταγγελίας.

Διαβάστε επίσης: Διαμαρτυρία έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας - "Η Αστυνομία να αναλάβει τις ευθύνες της"

Με σύνθημα: "Η Σοφία και η κάθε Σοφία είναι πολύτιμη και μοναδική. Δεν είναι ούτε ένα άτυχο θύμα, ούτε ένας αριθμός στατιστικής", οι διαδηλωτές καλούν την Αστυνομία να δημιουργήσει ειδικό κλιμάκιο για τον χειρισμό περιστατικών βίας κατά των γυναικών, το οποίο θα ειδοποιείται από το κάθε αστυνομικό τμήμα όταν λαμβάνει μια καταγγελία. Γιατί η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί σε όλα τα τμήματα σε θέση να ανταποκριθούν με τον σωστό και ενδεδειγμένο τρόπο σε κάθε περιστατικό έμφυλης βίας. Γι΄αυτό, θα πρέπει να συσταθεί μια ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα, η οποία θα ειδοποιείται σε κάθε περιστατικό βιασμού, κακοποίησης, απειλής και άλλης μορφής βίας. 

Η δολοφονία της Σοφίας Ζήνωνος, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γυναικοκτονιών που συγκλόνισαν και εξόργισαν την κυπριακή κοινωνία, καταδεικνύοντας την επείγουσα ανάγκη για λήψη μέτρων και επίδειξη της απαραίτητης πολιτικής βούλησης σε όλα τα επίπεδα για τερματισμό της έμφυλης βίας.