Αρχηγός Αστυνομίας: "Οσοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους θα πάνε σπίτι τους"

Αρχηγός Αστυνομίας: "Οσοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους θα πάνε σπίτι τους"

Η Αστυνομία θα καθαρίσει, επανέλαβε ο Αρχηγός Αστυνομίας

Οσοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους θα πάνε σπίτι τους, επανέλαβε ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης την Τρίτη, προσθέτοντας πως είναι αποφασισμένος να προβεί στις δέουσες ενέργειες για να καθαρίσει η Αστυνομία και να μην χάνονται ζωές από παραλήψεις και λάθη αστυνομικών.
 
Ο Αρχηγός προέβη στην αναφορά στο πλαίσιο δηλώσεων του στην εκδήλωση γυναικών έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης: Κόκκινα παπούτσια όπως το αίμα των δολοφονημένων γυναικών μπροστά στο Αρχηγείο Αστυνομίας (ΦΩΤΟΣ)

Η υπόθεση τυχών παραλήψεων και λαθών στις καταγγελίες των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά ερευνάται από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ανέφερε ο Αρχηγός Αστυνομίας προσθέτοντας πως έχει λεχθεί ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου από την έναρξη της.
 
Αφού διευκρίνισε ότι η Αστυνομία δεν εμπλέκεται στην έρευνα, παρατήρησε πως το τρίμηνο τείνει να συμπληρωθεί και παρέπεμψε για περαιτέρω διευκρινίσεις στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Στη συνέχεια ανέφερε πως η ηγεσία της Αστυνομίας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Αρχή, όχι για να επηρεάσει το έργο της, αλλά για να είναι έτοιμη παραλαμβάνοντας το πόρισμα και εφόσον προκύπτουν ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα, να δώσει οδηγίες να εξεταστούν ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες.
 
Σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, η Αρχή έχει αρμοδιότητα να προωθήσει τις υποθέσεις αυτές ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
Επαναλαμβάνω ότι δεν χαριζόμαστε σε κανένα, συνέχισε ο Αρχηγός Αστυνομίας λέγοντας ότι όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν επειδή πρέπει να καθαρίσει η Αστυνομία από τις όποιες ανεύθυνες συμπεριφορές και άτομα που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.
 
Όποιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους να πάνε σπίτι τους, ανέφερε περαιτέρω προσθέτοντας πως είναι αδιανόητο να χάνονται ψυχές, να χάνονται ζωές επειδή ο οποιοσδήποτε ανεύθυνα δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του.
 
Διευκρίνισε πως η αναφορά του αυτή δεν σχετίζεται με την ερεύνα για την υπόθεση Μεταξά.

Πηγή: ΚΥΠΕ