Μποναμάς σε αστυνομικούς - πυροσβέστες - σπέσιαλ και με ανέλιξη σε ανώτερες μισθοδοτικές κλίμακες

Μποναμάς σε αστυνομικούς - πυροσβέστες - σπέσιαλ και με ανέλιξη σε ανώτερες μισθοδοτικές κλίμακες

Επηρεάζονται 1000- 1500 και θα πάρουν 10-15 χιλιάδες ευρώ…

Του Στέλιου Ξιουρή

Καλοκαιρινός μποναμάς για αστυνομικούς – πυροσβέστες- ειδικούς αστυνομικούς( σπέσιαλ)  που διορίστηκαν μετά τις 25.7. 2002 στις συνδυασμένες κλίμακες Α3- Α5- Α7,  αφού πέραν από την παραχώρηση αναδρομικών, θα τύχουν και ανέλιξης σε ψηλότερες μισθοδοτικές κλίμακες.

Με την εν λόγω διευθέτηση που είναι αποτέλεσμα συναίνεσης Υπουργείου Δικαιοσύνης- Βουλής και με την σκληρή προσπάθεια του Συνδέσμου Αστυνομικών, αποκαθίσταται μια αδικία σε βάρος συγκεκριμένης ομάδας μελών των σωμάτων ασφαλείας, που έμειναν καθηλωμένα σε μισθοδοτικές κλίμακες, χωρίς την σχετική εξέλιξη που θα τους απέφερε ηθική και υλική ικανοποίηση.

Οι σχετικές τροποποιήσεις στους κανονισμούς εγκρίθηκαν από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών και παραπέμπονται ΟΜΟΦΩΝΑ προς ψήφιση στην συνεδρία της Ολομέλειας της 12ης Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο από το εσωτερικό του καζίνο – θέρετρου City of Dreams Mediterranean στη Λεμεσό

Από την ρύθμιση επηρεάζονται περί των 1000- 1500 αστυνομικών- πυροσβεστών – ειδικών αστυνομικών και καθένας θα πάρει ποσό που αναλογικά ανέρχεται 10-15 χιλιάδες Ευρώ…

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Τι προνοούν οι Κανονισμοί

Η ανέλιξη των εν λόγω μελών των σωμάτων ασφαλείας στις συνδυασμένες μισθοδοτικές κλίμακες της θέσης τους , θα γίνεται με βάση τα χρόνια υπηρεσίας τους. Με αυτό τον τρόπο θα ανελιχθούν στις συνδυασμένες κλίμακες της θέσης τους, κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ανελίσσονται οι συνάδελφοι τους που διορίστηκαν πριν τις 25.7.2002. Συνεπώς επιτυγχάνεται η ίση μεταχείριση όλων των αστυνομικών /πυροσβεστών/ σπέσιαλ και αποφεύγονται οι όποιες αντιδράσεις σε ένα σώμα του οποίου η αποτελεσματικότητα στηρίζεται κυρίως στην άμεση ανταπόκριση των μελών…

Γιατί η διάκριση έναντι άλλων δημοσίων υπαλλήλων

Η ανέλιξη των εν λόγω μελών των σωμάτων ασφαλείας σε σχέση με τον αντίστοιχο των δημοσίων υπαλλήλων δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας , όπως αποφάνθηκε και η Νομική Υπηρεσία που επεξεργάστηκε νομοτεχνικά τους κανονισμούς.

Οι λόγοι είναι τα ιδιαζούσης φύσεως καθήκοντα τους, ο βαθμός επικινδυνότητας  στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, το ωράριο εργασίας τους που είναι περισσότερο κατά 2 ½ ώρες εβδομαδιαίως από τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους και εργάζονται βάρδιες καλύπτοντας ολόκληρο το 24ωρο , όπως και δημόσιες αργίες και εορτές.

Δείτε ΟΛΕΣ τις αγγελίες εργασίας στο ergodotisi.com ΕΔΩ