Προσοχή: Κλείνουν δρόμοι στη Λευκωσία λόγω έργων - Όλες οι πληροφορίες

Προσοχή: Κλείνουν δρόμοι στη Λευκωσία λόγω έργων - Όλες οι πληροφορίες

Δείτε πότε ξεκινούν οι εργασίες

Στις 9 Ιουλίου 2019 προγραμματίζεται η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του 3ου Τμήματος-Α3 του έργου Ολοκληρωμένη Ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας, το οποίο αφορά το τμήμα της οδού Στασικράτους μεταξύ της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και της οδού Μνασιάδου.

Για διευκόλυνση των εργασιών και της διακίνησης στην περιοχή θα τεθούν σε εφαρμογή νέες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον έπιασαν στα «πράσα» με τεράστια ποσότητα τσιγάρων – Προσπάθησε να «δωροδοκήσει» αστυνομικό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 και μέχρι νεότερης ειδοποίησης δεν θα επιτρέπεται η διακίνηση οχημάτων στις πιο κάτω οδούς:

 • Στασικράτους – τμήμα μεταξύ της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και της οδού Μνασιάδου
 • Στασικράτους – τμήμα μεταξύ της οδού Θεμιστοκλή Δέρβη και της οδού Μνασιάδου
 • Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας
 • Θεοφάνους Θεοδότου

Η οδός Κουμανούδη θα μετατραπεί σε αδιέξοδο. Στο τμήμα αυτό θα επιτρέπεται η διέλευση των κατοίκων/εργαζομένων για τη διευκόλυνση της στάθμευσης τους.

Την ίδια μέρα δηλαδή στις 9 Ιουλίου 2019 θα επιτραπεί η κυκλοφορία της τροχαίας κίνησης στην οδό Μνασιάδου με μονή κατεύθυνση από τη Λεωφόρο Μακαρίου προς Φλωρίνης.

Παράλληλα θα εξακολουθήσει να ισχύει η ρύθμιση που αφορά τη κατάργηση όλων των θέσεων στάθμευσης επί του οδοστρώματος στις οδούς Πρεβέζης και Προμηθέως και τη μετατροπή τους από δρόμους μονής κατεύθυνσης σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης. Στόχος της ρύθμισης αυτής είναι η διευκόλυνση εισόδου και εξόδου οχημάτων από ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης υπαίθριων τεμαχίων / πολυκατοικιών / κατοικιών.

 

Πρόσβαση σε χώρους στάθμευσης

Οι πλείστοι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης στην περιοχή θα είναι προσβάσιμοι στο κοινό μέσω προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

 • Οι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης στην οδό Στασικράτους 39 & 41 θα βρίσκονται σε λειτουργία με είσοδο-έξοδο από τη Λεωφόρο Μακαρίου Αρ.42
 • Η πρόσβαση προς τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης (α) Γωνία Στασικράτους-Μνασιάδου- Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας, (β) Ένωσης Νέων Τραστ, (γ) υπόγειο parking πρώην Debenhams θα γίνεται με ειδική σήμανση μέσω της οδού Προμηθέως.
 • Η πρόσβαση προς τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης στη συμβολή των οδών Στασικράτους-Πρεβέζης, Στασικράτους-Προμηθέως θα γίνεται μέσω των οδών Πρεβέζης και Προμηθέως αντίστοιχα.
 • Η έξοδος οχημάτων από τον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στη γωνία των Λεωφ. Μακαρίου Γ’ -Θεοφάνους Θεοδότου θα γίνεται από τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’ με υποχρεωτική κατεύθυνση προς τα αριστερά.

Ο ιδιωτικός χώρος στάθμευσης στην οδό Στασικράτους 33 θα παραμείνει κλειστός μέχρι την εξασφάλιση προσωρινής πρόσβασης.

Σε χρήστες ιδιωτικών χώρων στάθμευσης που βρίσκονται σε τεμάχια όπου δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση οχημάτων, θα διανεμηθούν κάρτες για προσωρινή στάθμευση σε δημοτικούς ή άλλους χώρους στάθμευσης.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας.

Επισυνάπτεται παράρτημα με τις κυκλοφοριακές διευθετήσεις κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Τα οφέλη του Έργου

Το συγκεκριμένο Έργο τέθηκε ψηλά στις προτεραιότητες της αναπτυξιακής Στρατηγικής του Δήμου Λευκωσίας, αφού επιδιώκει να καταστήσει το αστικό εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας ανταγωνιστικό, ελκυστικό και φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Για το έργο υιοθετήθηκαν ψηλά κριτήρια βιώσιμου αστικού σχεδιασμού με στόχο:

 • Την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και την αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος με νέα επίστρωση, αστική επίπλωση και φωτισμό.
 • Τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας όλων, πεζών και ΑμεΑ και αύξηση της επισκεψιμότητας με τη δημιουργία ενιαίων και μεγάλων πεζοδρομίων και την εξάλειψη όλων των ανισόπεδων σημείων μεταξύ ιδιωτικών, δημόσιων πεζοδρομίων και δρόμου.
 • Τη δημιουργία μικρών πλατειών με δυνατότητα υπαίθριων δραστηριοτήτων και ενσωμάτωση υδάτινων στοιχείων.
 • Την ενίσχυση της σκίασης με φύτευση μεγάλου αριθμού δέντρων και εφαρμογή των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού, αυξάνοντας τις ώρες που οι πεζοί επισκέπτες θα μπορούν να διακινούνται με άνεση.
 • Την υπογειοποίηση και βελτίωση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Αισθητικά και λειτουργικά θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος, ένα εξωτερικό «εμπορικό κέντρο». Το Έργο συμπληρώνει και επιταχύνει την επίτευξη του οφέλους των προνοιών του Σχεδίου Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας και του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας της Λευκωσίας, θέτοντας την περιοχή σε τροχιά ενισχυμένης ανάπτυξης.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας στα πλαίσια της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020,- Ειδικό Στόχο: Ενίσχυση της κινητικότητας κυρίως στην αστική περιοχή Λευκωσίας, - Άξονα 5: Προώθηση Βιώσιμων Μεταφορών και Μείωση των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα.

Από τον Δήμο Λευκωσίας