Κύπρος: Δούλευε αδιάκοπα για δύο ημέρες αλλά δεν την προσέλαβαν και ούτε καν την πλήρωσαν

Κύπρος: Δούλευε αδιάκοπα για δύο ημέρες αλλά δεν την προσέλαβαν και ούτε καν την πλήρωσαν

Αδίστακτοι εργοδότες εκμεταλλεύονται εργαζόμενους - Καταγγελία - «φωτιά» από άνεργη μάνα στο Newsbomb – Τι απαντά το Υπουργείο Εργασίας

Της Μύριας Γεωργίου

Αδίστακτοι εργοδότες εκμεταλλεύονται εργαζόμενους που δουλεύουν για «δοκιμαστική περίοδο» και στη συνέχεια δεν αμείβονται για τις υπηρεσίες τους.

Στο Newsbomb έφθασε καταγγελία άνεργης μάνας η οποία είχε πάει να εργαστεί ως καθαρίστρια σε εταιρεία στη Λευκωσία. Σύμφωνα με την ίδια, ο υπεύθυνος της είχε πει ότι είχε προσληφθεί και οι δύο πρώτες ημέρες θα ήταν δοκιμαστικές χωρίς πληρωμή.

Η γυναίκα πήγε στην πολυκατοικία και καθάριζε για 9 ώρες κάθε μέρα και τις δυο ημέρες. Την επόμενη ημέρα, όταν έπαιρνε στο τηλέφωνο που της έδωσαν δεν απαντούσε κανείς. Δεν πήρε ποτέ από τότε, απάντηση.

Ουσιαστικά, εκτός από το γεγονός ότι η γυναίκα καθάριζε για δύο ημέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ, εξαπατήθηκε επειδή πίστευε πως βρήκε δουλειά για να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της. Στο τέλος, αυτοί που την εξαπάτησαν πληρώθηκαν από τους ένοικους της πολυκατοικίας, ενώ η γυναίκα έπεσε θύμα εργασιακής απάτης μένοντας απλήρωτη και χωρίς δουλειά.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα περιστατικών εργασιακής εκμετάλλευσης την περίοδο που διανύουμε στην Κύπρο. Η απλήρωτη δουλειά των πρώτων ημερών, δηλαδή η δοκιμαστική περίοδος χρησιμοποιείται από κάποιους εργοδότες ως άλλοθι για να μην πληρώσουν τους εργοδοτούμενους τους για κάποιες ημέρες. Ουσιαστικά λένε πως θέλουν να δουν τις δεξιότητες που έχει κάποιος και μετά να τον προσλάβουν με πληρωμή.

Υπάρχει τελικά δοκιμαστική περίοδος χωρίς πληρωμή;

home

Θέσαμε το συγκεκριμένο περιστατικό ενώπιον της Διευθύντριας του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας,  Μαρίνας Ιωάννου Χασάπη η οποία τόνισε ότι, το επάγγελμα της καθαρίστριας καλύπτεται από τον κατώτατο μισθό και δεν υπάρχει καμία εξαίρεση για δοκιμαστική περίοδο.

Δηλαδή ακόμη και η δοκιμαστική περίοδος πρέπει να είναι με απολαβές, δεν είναι νόμιμο να είναι χωρίς απολαβές. «Δεν γίνεται να υπάρξει εξαίρεση για καμία δοκιμαστική περίοδο.»

Η Διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, υπογράμμισε ότι στο Υπουργείο Εργασίας δεν γίνονται και τόσο συχνά καταγγελίες για μη καταβολή μισθού των πρώτων ημερών κατά την δοκιμαστική περίοδο.

Ωστόσο, η ίδια καλεί τους πολίτες σε περιπτώσεις που έχουν πέσει θύματα εργασιακής απάτης ή για την υποβολή οποιασδήποτε φύσεως εργασιακού παράπονου θέλουν, να επικοινωνούν άμεσα με το Τμήμα Εργασιακών σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας.

Σημείωσε πως, όταν γίνονται αντιληπτά στο Υπουργείο τέτοιου είδους παράπονα ή καταγγελίες μπορούν οι αρμόδιοι φορείς να λαμβάνουν μέτρα για την επίλυση τους.

«Υπάρχουν μηχανισμοί και διαδικασίες για να βοηθήσουμε το κόσμο αλλά πρέπει ο κόσμος να έρχεται σε επικοινωνία μαζί μας όταν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα.»

Εάν λοιπόν έχετε βιώσει παρόμοιας φύσεως περιστατικά, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων στο τηλέφωνο 22803100.

job offer

Την ίδια ώρα, η κ.Χασάπη,  μας ανέφερε πως το 2018 έγιναν 300 ποινικές διώξεις από το Υπουργείο Εργασίας, μετά από καταγγελίες πολιτών για περιστατικά όπου εργοδότες δεν τηρούσαν την νομοθεσία περί κατωτάτου μισθού.

Ένα ακόμα παράδειγμα εργασιακής εκμετάλλευσης, είναι όταν ο εργοδότης δεν ακολουθεί, σε σχέση με τον εργοδοτούμενο, τους κανόνες που προνοεί ο νόμος για τον κατώτατο μισθό.