Υπουργός Υγείας: Tα απεργιακά μέτρα δεν δικαιολογούνται

Υπουργός Υγείας: Tα απεργιακά μέτρα δεν δικαιολογούνται

Έχει ετοιμαστεί υπηρεσιακό πλάνο για την αυριανή απεργία, δηλώνει

 
Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου εκφράζοντας λύπη για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΥΚΙ για πραγματοποίηση αύριο της εξαγγελθείσας απεργίας στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) παγκύπρια, αναφέρει ότι «έχει ετοιμαστεί υπηρεσιακό πλάνο και έχουν ληφθεί μέτρα για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών».
 
Σε γραπτή του δήλωση, ο Υπουργός Υγείας αναφέρει ότι τα απεργιακά μέτρα δεν δικαιολογούνται.

Διαβάστε επίσης:  Σε 24ωρη απεργία στα ΤΑΕΠ προχωρεί αύριο η ΠΑΣΥΚΙ

 «Σέβομαι το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι, δεν μπορώ ωστόσο να μην καυτηριάσω ότι παρά το γεγονός ότι τα μέτρα που προτείναμε ή/και υιοθετήσαμε για την άμεση κάλυψη των αναγκών αξιολογήθηκαν από την ΠΑΣΥΚΙ ως ανεπαρκή, στο τραπέζι του διαλόγου δεν υποβλήθηκαν από πλευράς Συντεχνίας οποιεσδήποτε άλλες λύσεις που θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν το πρόβλημα», σημειώνει ο Υπουργός.
 
Ως εκ τούτου, συνεχίζει, οφείλω να παρατηρήσω ότι τα απεργιακά μέτρα δεν δικαιολογούνται, αφού οι όποιες απόψεις και θέσεις κατατέθηκαν, αξιολογήθηκαν και εκεί και όπου ήταν υλοποιήσιμες έχουν ικανοποιηθεί ή τροχοδρομήθηκε η εφαρμογή τους.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Ακόμα και στη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου, προσθέτει, η μοναδική αντιπρόταση που παρουσιάστηκε από πλευράς ΠΑΣΥΚΙ ήταν όπως τα ΤΑΕΠ εργάζονται σε καθεστώς ασφαλείας, που επίσης υιοθετήθηκε από πλευράς μας.
 
Παράλληλα, σημειώνει, αποφασίστηκε όπως συσταθεί ad hoc επιτροπή με τη συμμετοχή των Διευθυντών των ΤΑΕΠ, ως οι άμεσα επηρεαζόμενοι, και άλλων εμπειρογνωμόνων, για να εξεταστούν τα προβλήματα και να υποβληθούν εισηγήσεις για την ολιστική αναδιοργάνωση των ΤΑΕΠ.

«Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο, επηρεάζεται και επηρεάζει κι άλλα Τμήματα των νοσηλευτηρίων και δεν μπορεί να επιλυθεί ως διά μαγείας. Κάποιες εκ των αποφάσεων που λαμβάνονται, χρειάζονται εκ των πραγμάτων χρόνο για να εφαρμοστούν πρακτικά. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) παραμένουμε ανοικτοί στον διάλογο και επιζητούμε τη συνεργασία με τα εμπλεκόμενη μέρη», σημειώνεται.

Ο Υπουργός καλεί τους πολίτες, όχι μόνο αύριο αλλά γενικότερα, να συμβουλεύονται τον Προσωπικό τους Ιατρό και να καταφεύγουν στα ΤΑΕΠ μόνο σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ