«Ανάβει το ντέρμπι» για την κάρτα φιλάθλου - Που θα κριθεί

«Ανάβει το ντέρμπι» για την κάρτα φιλάθλου - Που θα κριθεί

Η πρόταση του ΔΗΣΥ - Τι θα κάνει το ΔΗΚΟ - Η θέση ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Στο γήπεδο του ΔΗΚΟ… θα κριθούν οι εξελίξεις με την κάρτα φιλάθλου. Η τελική απόφαση του κόμματος θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στα δεδομένα που θα διαμορφωθούν σε αυτό το «καυτό» θέμα πριν από την τελευταία Ολομέλεια της ερχόμενης Παρασκευής. Σήμερα Τρίτη θα τεθεί στο τραπέζι η πρόταση του ΔΗΣΥ η οποία δεν περιλαμβάνει οτιδήποτε για την ασφάλεια των γηπέδων.

Διαβάστε επίσης: Κάρτα φιλάθλου θα θεωρείται πλέον και η Loyalty card - Τι προτείνει ο ΔΗΣΥ

Όπως πληροφορούμαστε, το ΔΗΚΟ τάσσεται σθεναρά ενάντια στην αναστολή της κάρτας φιλάθλου, όμως η τελική του θέση θα διαμορφωθεί αύριο Τετάρτη το απόγευμα στη συνεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ.

det erotokritous

Η κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και μέλος της Επιτροπής Νομικών Χριστιάνα Ερωτοκρίτου μιλώντας στο Newsbomb ξεκαθάρισε ότι «η κάρτα φιλάθλου δεν πρέπει να συνδέεται σε καμιά περίπτωση με τις υποδομές των σταδίων και την ασφάλεια των φιλάθλων. Είναι δυο εντελώς χωριστά θέματα. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο νόμος σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, άρα το πιθανότερο είναι τα δεδομένα να συνεχίσουν ως έχουν». Σημειώνεται ότι το ΔΗΚΟ έχει στη δύναμή του 10 βουλευτές.

Δημητρίου: «Δεν υπάρχει θέμα αναστολής»


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ και αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι «στη συνεδρία της Τρίτης δεν θα συζητηθεί οτιδήποτε για αναστολή της κάρτας φιλάθλου. Θα συζητηθεί μόνο η πρόταση του ΔΗΣΥ για βελτίωση της νομοθεσίας. Επίσης, είναι στην ατζέντα και η πρόταση του ΑΚΕΛ για την αξιολόγηση της κάρτας φιλάθλου».

cache 728x3000 Analog medium 652192 24671 622019

«Ρωτάτε την ΚΟΠ»


Ερωτηθείς ο κ. Δημητρίου εάν θα τεθεί στο τραπέζι η πρόταση των 10 σωματειων της ΚΟΠ (εκτός Ανόρθωσης και ΑΕΚ) για αναστολή της κάρτας φιλάθλου ο κ. Δημητρίου είπε: «Ρωτάτε την ΚΟΠ. Τέτοιο θέμα δεν θα τεθεί. Διερωτώμαι για το σκεπτικό κάποιων σωματείων που υπογράφουν την επιστολή».

ΑΚΕΛ: «Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των γηπέδων»

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, μέλος της Επιτροπής Νομικών Άριστος Δαμιανού κληθείς να αναφερθεί στη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών είπε ότι υπήρχε μια καταρχήν απόφαση για αναστολή, αλλά ο ΔΗΣΥ αναδιπλώθηκε και ως εκ τούτου τα δεδομένα άλλαξαν. Θεωρώ πολύ δύσκολο να κατατεθεί οτιδήποτε στην Ολομέλεια, αλλά εμάς σαν ΑΚΕΛ μάς ενδιαφέρει η ασφάλεια των γηπέδων και εκεί θα επικεντρωθούμε».

aristos

ΕΔΕΚ: Επιμένει στην αναστολή

Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ μέσω της εκπροσώπους Τύπου του Κινήματος Μαρίας Παναγιώτου ανέφερε ότι «παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για αναστολή της κάρτας φιλάθλου για όσο διάστημα δεν ρυθμίζονται τα θέματα που επιβάλλουν την αναστολή».

nearkposoposedek copy

Η κα Παναγιώτου είπε ότι «παραμένουμε σταθεροί στο θέμα αναστολής στα παιχνίδια της Εθνικής και των ευρωπαϊκών αγώνων των ομάδων μας».

Τι προνοεί η πρόταση του ΔΗΣΥ


Η πρόταση νόμου, του ΔΗΣΥ δεν επιλαμβάνεΙ καθόλου θέματα ασφάλειας γηπέδων αλλά προνοεί τα εξής: Πρώτο: Tην έκδοση loyalty card από τα σωματεία, που για να εκδοθεί θα πρέπει ο κάτοχος να δώσει τα στοιχεία που προνοούνται και για την κάρτα φιλάθλου (φωτογραφία, αρ. ταυτότητας, διεύθυνση, ονοματεπώνυμο). Το μητρώο ωστόσο, βάσει της πρότασης νόμου θα συνεχίζει να εποπτεύει ο ΚΟΑ και η Αστυνομία θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

live your

Άτομα κάτω των 14 ετών και άνω των 65 δεν θα εκδίδουν κάρτα φιλάθλου. Επίσης, έξι παραπτώματα που μέχρι σήμερα ήταν ποινικά μετατρέπονται σε πειθαρχικά. Πρώτο παράπτωμα, που μετατρέπεται από ποινικό σε πειθαρχικό, είναι η άρνηση παράγοντα ομάδας να υπακούσει σε υπόδειξη να εξέλθει εκτός του αγωνιστικού χώρου. Δεύτερο είναι η παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων, τρίτο η προσπάθεια εισόδου οπαδού εντός του γηπέδου με άλλη κάρτα φιλάθλου εκτός της δικής του, τέταρτο η εξύβριση παικτών – διαιτητών, πέμπτο η επίδειξη υβριστικών πανό και έκτο η ρίψη πλαστικών ποτηριών εντός του αγωνιστικού χώρου. Όσον αφορά το άναμμα πυρσών προτείνεται πρόστιμο μέχρι τρεις χιλιάδες ευρώ και τρεις μήνες αποκλεισμό από τα γήπεδα.