Προσωπικοί γιατροί παραπέμπουν ασθενείς... στις Πρώτες Βοήθειες

Προσωπικοί γιατροί παραπέμπουν ασθενείς... στις Πρώτες Βοήθειες

Υπερφόρτωση και προβλήματα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Μπέρδεμα φαίνεται ότι επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια. Όπως πληροφορείται το Newsbomb,  ορισμένοι προσωπικοί γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού αλλά και Λάρνακας, παραπέμπουν ασθενείς... στις Α' Βοήθειες. 

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Παραπεμπτικά για αιματολογικές εξετάσεις ακόμη και ακτινογραφίες έχουν μαζευτεί στα γραφεία των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από την υποστελέχωση, τις δύσκολες συνθήκες εργασίας, την έλλειψη κλινών και κάτι το οποίο δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απεργία στις Πρώτες Βοήθειες: Φωτογραφίες από το Γεν. Νοσοκομείο Λεμεσού

Επικοινωνήσαμε με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ Πάμπο Χαριλάου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχει αναφορές ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο τουλάχιστον από προσωπικούς ιατρούς των κρατικών νοσηλευτηρίων. «Εάν αυτό συμβαίνει είτε από γιατρούς του ΟΚΥπΥ είτε από ιδιώτες προσωπικούς ιατρούς, είναι λάθος. Τα ΤΑΕΠ έχουν ως αποστολή να χειρίζονται τα επείγοντα περιστατικά», τονίζει ο κ. Χαριλάου.

Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο προσωπικός ιατρός παραπέμπει τον ασθενή π.χ για αναλύσεις σε συμβεβλημένο με το ΓεΣΥ χημείο ή για οποιαδήποτε άλλη περαιτέρω εξέταση χρειαστεί στον ειδικό ιατρό και όχι στα ΤΑΕΠ σημειώνει ο κ. Χαριλάου.

Την ίδια ώρα ο κ. Χαριλάου αναφέρει ότι είχε προκύψει θέμα με ορισμένους ιδιώτες προσωπικούς ιατρούς οι οποίοι τα Σαββατοκυρίακα παρέπεμπαν τους ασθενείς στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών διότι δεν είχαν ώρα να τους εξετάσουν. 

Να σημειωθεί ότι ζητήσαμε τη θέση του ΟΑΥ χωρίς αυτό να γίνει εφικτό. 

Επιπλέον, το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λεμεσού έχει ν' αντιμετωπίσει το πρόβλημα έλλειψης κλινών που παρουσιάζεται στο κρατικό νοσηλευτήριο. Ασθενείς που κανονικά θα έπρεπε να νοσηλεύονταν σε τμήματα, μεταφέρονται στους χώρους των Α' Βοηθειών. Το πρωί της Τρίτης νοσηλεύονταν έξι ασθενείς στο Τμήμα Α' Βοηθειών.