Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας για βαθμούς κατάταξης στα ΑΑΕΙ Ελλάδας

Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας για βαθμούς κατάταξης στα ΑΑΕΙ Ελλάδας

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέξουν μόνο Τμήματα/Σχολές τα οποία αντιστοιχούν στα Έγκυρα Πλαίσια Πρόσβασης που έχουν δηλώσει

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε ανακοίνωση για τους Γενικούς Βαθμούς Κατάταξης των υποψηφίων για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας, υπενθυμίζει ότι, με βάση τις σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας Αρχής, μετά από διαβουλεύσεις με το αρμόδιο Υπουργείο της Ελλάδας, ο Γενικός Βαθμός Κατάταξης κάθε υποψηφίου, ισχύει για όλα τα Επιστημονικά Πεδία στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση, βάσει των έγκυρων πλαισίων που έχει επιλέξει.

Διαβάστε επίσης:  Αυτοί είναι οι Γενικοί Βαθμοί Κατάταξης για ΑΑΕΙ Ελλάδας

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέξουν μόνο Τμήματα/Σχολές τα οποία αντιστοιχούν στα Έγκυρα Πλαίσια Πρόσβασης που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2019 (Μάρτιος 2019).

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει επίσης ότι αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να δημοσιευθεί το μηχανογραφικό δελτίο στο οποίο θα φαίνονται οι Σχολές/Τμήματα που αντιστοιχούν σε κάθε Πλαίσιο Πρόσβασης και σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο. Επίσης, θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για διεκδίκηση θέσης στα ΑΑΕΙ Ελλάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ