«Η φιγούρα είναι ο γιος μου...» - Συγκλονιστικές εικόνες από την τραγωδία στο Μαρί (Φωτος & Βίντεο)

«Η φιγούρα είναι ο γιος μου...» - Συγκλονιστικές εικόνες από την τραγωδία στο Μαρί (Φωτος & Βίντεο)

Στο φως πλάνα 8 χρόνια μετά την μαύρη ημέρα στο Μαρί

8 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της φονικής έκρηξης στην Ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί συμπληρώνονται αύριο. Ένας από τα θύματα της τραγωδίας ήταν και ο Πυροσβέστης της ΕΜΑΚ, Παναγιώτης Θεοφίλου. Ο πατέρας του, Μιχάλης, δημοσιεύει σήμερα μέσω των social media συγκλονιστικές εικόνες από την ημέρα της τραγωδίας.

 Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

4

«Το δεκάτονο πριν κατέβει κάτω χαμηλά στα εμπορευματοκιβώτια»

3

Αυτούσια η ανάρτηση του κ. Μιχαήλ Θεοφίλου:

«8 χρόνια από την έκρηξη στο Μαρί. Η φιγούρα που βλέπετε στο βίντεο είναι ο γιός μου ο Παναγιώτης Θεοφίλου ο Πυρ.3520 της ΕΜΑΚ. Κατεβαίνει απο το δεκάτονο και εφαρμόζει μια προσωπίδα στο κεφάλι του 25 λεπτά πριν το μεγάλο μπάμ. Κοιτάξετε στο βάθος σε απόσταση 60 μέτρων την πυρκαγιά οροφής στα εμπορευματοκιβώτια των οποίων οι οροφές έχουν ήδη διαρρηχθεί από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά. Ήταν θέμα χρόνου να θερμανθούν τα υπόλοιπα 79 εμπορευματοκιβώτια με 850 τόνους πυρίτιδα και να εκραγούν.Το δεκάτονο μετά την έκρηξη, η φωτογραφία μιλά από μόνη της. Λυπάμαι πολύ τέτοιες μέρες η ψυχή μου σπαράζει. Μεγάλες οι ευθύνες στην ηγεσία της ΕΦ και στην ΔΥΠ του ΓΕΕΦ για την απαράδεκτη, αντικανονική και ενάντια στις πάγιες διαταγές αποθήκευσης εκρηκτικών της ΕΦ. Στοίβασαν 850 τόνους εκρηκτικών από τον Μάρτιο 2009 μέχρι τον Ιούλιο 2011 εκτεθιμένα στις καιρικές συνθήκες της Κύπρου. Μεγάλες οι ευθύνες στην Διοίκηση της Πυρ. Υπηρεσίας που τοποθέτησε οχήματα και προσωπικό μπροστά από 850 τόνους εκρηκτικά για πυρόσβεση ενάντια στις επιχειρησιακές διαδικασίες και κανονισμούς. Δεν κάνεις πυρόσβεση σε εκρηκτικά, αλλά εκκενώνεις την περιοχή, και καθορίζεις ζώνη ασφαλείας ανάλογα με τον όγκο (850 τόνους) και το είδος των εκρηκτικών, γιατί πολύ απλά επίκειται έκρηξη. Το 20ν βίντεο είναι τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη από στρατώτες ΟΥΚ που μπήκαν στην σκηνή. Στο βάθος φαίνεται το δεκάτονο να μισοκαίεται στα συντρίμια».

Τα βίντεο:

 

Φωτογραφία μετά την πρώτη ανάφλεξη έκρηξη μια βδομάδα πριν. Αριστερά ψηλά διακρίνεται το προβληματικό εμπορευματοκιβώτιο.

5