Η «Φωνή» της Αναστασίας ηρέμησε τη Βουλή για την κακοποίηση παιδιών

Η «Φωνή» της Αναστασίας ηρέμησε τη Βουλή για την κακοποίηση παιδιών

Η απάντηση Δ. Δημητρίου

Ο ντόρος που πήγε να δημιουργηθεί από την προχθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής με την εισήγηση όπως εισαχθεί η υπεράσπιση της άγνοιας της ηλικίας του θύματος σε σχέση με αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών καταλαγιάζει. Οι «φωνές» από την πρόεδρο του Συμβουλίου «Φωνή» Αναστασία Παπαδοπούλου ανάγκασε τον αναπληρωτή πρόεδρο της Επιτροπής Δημήτρη Δημητρίου να ενεργήσει πυροσβεστικά.
 
 
Σύμφωνα με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Δημητρίου τόνισε ότι: 
 
«Δηλώνω ξεκάθαρα πως τα όσα γράφονται &μεταδίδονται από χθες σε σχέση με τη συζήτηση στην επ. νομικών για την πρόταση της Χρ. Ερωτοκρίτου δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.Για μας στον ΔΗΣΥ η προστασία,η ευημερία &το μέλλον των παιδιών μας είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ».
 
 
Η τοποθέτηση του κ. Δημητρίου «ηρέμησε» την κα Παπαδοπούλου η οποία αμέσως μετά με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ανέφερε:
 
«Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτή την τοποθέτηση από τον φίλο Δημήτρη Δημητρίου για την αδιαπραγμάτευτη θέση υπέρ της προστασίας και της ευημερίας παιδιών. Ελπίζουμε ότι με αυτή τη στάση πράγματι δεν θα προχωρήσει σε ψήφιση η εισήγηση για επαναφορά της επίκλησης της υπεράσπισης της άγνοιας»
 
 
Χθες η κα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι .«Η κατάργηση αυτών των υπερασπίσεων έχει επιτευχθεί εδώ και χρόνια ως την νομική έκφραση της ηθικής υποχρέωσης να προστατεύουμε τα παιδιά μας από τέτοιου είδους κακοποίησης. Είναι η έκφραση της υποχρέωσης, νομικής αλλά πάνω από όλα ηθικής, ότι «όφειλες να γνωρίζεις, όφειλες να ελέγξεις, όφειλες να σκεφτείς, όφειλες να προστατεύσεις».