Υπό κράτηση οι δύο ύποπτοι για κατοχή και χρήση κλοπιμαίων πιστωτικών καρτών

Υπό κράτηση οι δύο ύποπτοι για κατοχή και χρήση κλοπιμαίων πιστωτικών καρτών

Συνελήφθησαν χθες

 Διατάγματα οκταήμερης κράτησης  εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εναντίον 23χρονου και 22χρονης, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες από μέλη της Αστυνομίας, βάσει Δικαστικών ενταλμάτων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης χρήσης στοιχείων κλοπιμαίων τραπεζικών πιστωτικών καρτών.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη, 9 Ιουλίου, έγινε μέσω διαδικτύου, κράτηση για διαμονή δύο προσώπων σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα και για πληρωμή των εξόδων διαμονής δηλώθηκε συγκεκριμένη πιστωτική κάρτα. Με την άφιξη των δύο υπόπτων στο ξενοδοχείο, το βράδυ της Τρίτης, λειτουργός του ξενοδοχείο προχώρησα στη χρέωση της δηλωμένης πιστωτικής κάρτας χωρίς ωστόσο να γίνεται εφικτή η ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Πήγαν να κάνουν διακοπές σε ξενοδοχεία με πιστωτικές.. άλλων

Αφού έγινε ξανά προσπάθεια ολοκλήρωσης της συναλλαγής χωρίς αποτέλεσμα, λειτουργός του Τμήματος Διαχείρισης Κινδύνου της εταιρείας JCC επικοινώνησε με το ξενοδοχείο και ανάφερε ότι η συγκεκριμένη πιστωτική κάρτα είναι δηλωμένη ως κλοπιμαία από τον κάτοχό της.

Από περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία της συγκεκριμένης πιστωτικής κάρτας είχαν χρησιμοποιηθεί ανεπιτυχώς σε άλλα τρία ξενοδοχεία της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου. Διαπιστώθηκε επίσης ότι, είχε γίνει ανεπιτυχής χρήση άλλων τριών πιστωτικών καρτών τραπεζών άλλης χώρας, οι οποίες είχαν καταχωρηθεί ως κλοπιμαίες.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Εναντίον του 23χρονου και της 22χρονης διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, κλοπής, απόπειρας κλοπής και απόπειρας εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.