Πολύδωρος Νεοφυτίδης: Ο θείος των διδύμων συγκινεί με την ανάρτηση του (Φώτο)

Πολύδωρος Νεοφυτίδης: Ο θείος των διδύμων συγκινεί με την ανάρτηση του (Φώτο)

Πέρασαν 8 χρόνια από έκρηξη στο Μαρί

Συμπληρώνονται σήμερα 11/07, 8 χρόνια από την καταστροφική έκρηξη στο Μαρί, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τόσο άδικα 13 συμπατριώτες μας. 
 

Ήταν πρωί της 11ης Ιουλίου του 2011 όπου μια μεγάλη έκρηξη εμπορευματοκιβωτίων με πυρομαχικά στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί συγκλόνισε την Κύπρο. 

Η μεγάλη τραγωδία στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 62, με τις μνήμες να είναι ακόμη ζωντανές.

Διαβάστε επίσης: Μαρί: Η μητέρα των διδύμων στέλνει μήνυμα στην οικογένεια του Δ. Χριστόφια

Σήμερα, 8 χρόνια μετά, ο κόσμος της Κύπρου θυμάται και θρηνεί, με τον πόνο και τα ερωτηματικά από τις οικογένειες των θυμάτων να μην απαντήθηκαν ποτέ. 

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

popi

Ανάμεσα στα θύματα υπήρχαν και δύο δίδυμα αδέρφια, ο Μίλτος και ο Χρήστος, που έχασαν τη ζωή τους μαζί προσπαθώντας να σβήσουν τις φλόγες λίγο πριν την έκρηξη. 

Τα ηρωικά αδέρφια και η ιστορία τους συγκλόνισε το Παγκύπριο, με την οικογένεια τους 8 χρόνια μετά, να κρατούν άσβεστη τη μνήμη τους.

Ο θείος των διδύμων, Πολύδωρος Νεοφυτίδης, λίγες ημέρες πριν την επέτειο της μεγάλης καταστροφής, ανέβασε μια συγκλονιστική ανάρτηση, με μια φωτογραφία των διδύμων, γράφοντας στη λεζάντα: «11/7/11 ... 8 χρόνια Θυμάμαι και Τιμώ», σκορπώντας συγκίνηση στους διαδικτυακούς τους φίλους.