Αυτές είναι οι χρεώσεις των κλήσεων και μηνυμάτων από τα κατεχόμενα

Αυτές είναι οι χρεώσεις των κλήσεων και μηνυμάτων από τα κατεχόμενα

Ο τρόπος σύνδεσης μέσω κινητών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης που αφορά την σύνδεση κινητής τηλεφωνίας από και προς τα κατεχόμενα υλοποιήθηκε. Η πρώτη τηλεφωνική κλήση έγινε μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Πολλοί διερωτούνται ποιες θα είναι οι χρεώσεις από και προς τα κατεχόμενα και ο τρόπος σύνδεσης.

Διαβάστε επίσης: Εγκαινίασαν την διασύνδεση κινητής τηλεφωνίας Αναστασιάδης - Ακιντζί

Έτσι θα συνδεόμαστε

Για να γίνει εφικτή η σύνδεση με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου ακολουθείται η εξής διαδικασία: Πρώτο: Προτού ο ενδιαφερόμενος εισέλθει στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου στέλλει γραπτό μήνυμα sms με την εντολή ON κενό ROA και αποστολή στον αριθμό 8000. Με το μήνυμα οι συνδρομητές θα πληροφορούνται και τις χρεώσεις που ισχύουν στα κατεχόμενα.

Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί η σύνδεση περιαγωγής δηλαδή ενεργοποίηση των κινητών με δίκτυο. Για απενεργοποίηση της σύνδεσης γίνεται η ίδια διαδικασία αλλά με την εντολή OFF κενό ROA και αποστολή στον αριθμό 8000.

Ενόσω ο συνδρομητής βρίσκεται στα κατεχόμενα για να επικοινωνήσει με τις ελεύθερες περιοχές σχηματίζει τον κωδικό της Κυπριακής Δημοκρατίας 003572. Αντίστοιχα, οι Τουρκοκύπριοι σχηματίζουν τον κωδικό της Τουρκίας 0040 για να επικοινωνήσουν από την Κυπριακή Δημοκρατία στα κατεχόμενα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΤΗΚ Λευτέρης Χρίστου ανέφερε ότι «είναι ορθό σε κάθε περίπτωση να χρησιμοποιείται στις κλήσεις ο κωδικός αριθμός της χώρας.

Σημειώνεται ότι για την Cyta οι χρεώσεις είναι:
Εξερχόμενες κλήσεις εντός Κύπρου 0.29 σεντ/λεπτό
Εξερχόμενες κλήσεις προς διεθνείς προορισμούς, 0,85 σεντ/λεπτό
Εισερχόμενες κλήσεις στην Κύπρο 0,25 σεντ/λεπτό
Αποστολή SMS, 3,5 σεντ/μήνυμα
Χρήση διαδικτύου 0,20 σεντ ανά Megabyte